Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Maryam sendt tilbage til Evin-fængslet i Iran

Maryam Naghash Zargaran (også kendt som 'Nasim') vendte tilbage til kvindefløjen i Evin-fængslet mandag den 27. juni.  Anklageren havde nægtet at forlænge hendes midlertidige løsladelse, som hun havde fået for at kunne modtage lægehjælp.

Af Samuel

Del artikel

Da anklageren truede med at beslaglægge familiens hjem som betaling for de 350 millioner iranske toman (omkring 650.000 kr.), som var stillet i sikkerhed for hendes udgangstilladelse, valgte Maryam at vende tilbage til fængslet.

Billede: Maryam på sygehuset.

Maryam blev midlertidigt løsladt fra Evin-fængslet af medicinske årsager den 6. juni efter en sultestrejke, som hun havde påbegyndt den 26. maj. Familie og venner er taknemmelige for, at Maryam fik lægehjælp og mulighed for at tilbringe dyrebar tid derhjemme. Hendes helbred var forbedret, da hun tog tilbage til fængslet.

Maryam, som er tidligere muslim, har været tilbageholdt siden den 15. januar 2013 og blev i juli 2013 idømt fire års fængsel på grund hendes deltagelse i gudstjenester i undergrundskirker i Iran, bestående af muslimer der er konverteret til den kristne tro. Ved Revolutionsdomstolen i Teheran blev hun dømt for “Propaganda mod det islamiske regime og undergravelse af statens sikkerhed”.

Bed for hendes helbred, for adgang til lægehjælp, når det er nødvendigt, og for at hun må blive løsladt før tid.

Du kan sende flere bibler til Iran nu. Det koster omkring 80 kroner at sikre at en bibel smugles ind i Iran.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter