Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Børn i Syrien er taknemmelige for skolegang

I det isolerede vestlige område nord for Aleppo og tæt ved den tyrkiske grænse uddeler vores partnere jævnligt fødevarepakker til de dårligst stillede flygtninge og har også startet en lille skole, hvor de giver børn ekstralektioner, så de kan fortsætte deres skolegang og bestå deres afgangseksamener.

Af Samuel

Del artikel

Det lokale skolesystem er blevet svækket så meget i Syrien, og lærerne møder ofte ikke op på skolerne, fordi deres løn er for lav og de er nødt til at arbejde for at tjene ekstra andre steder. Så mange forældre er taknemmelige over at vi hjælper deres børn, og de siger: ”Vores børn er det eneste håb for en bedre fremtid her. I redder os, der bor her i dette land, ved ikke at lade håbet dø og ved at tage jer af vores børn. Tak for det.”

Selvom vi beder om et lille undervisningsgebyr, får vi flere henvendelser end vi kan håndtere. Der er også mange muslimske forældre, der kommer til vores partnere og spørger om mulighed for skolegang til deres børn. ”I kristne er ikke interesserede i krig, og I lærer vores børn at elske – ikke hade. Må de ikke nok gå i skole hos jer?”

Så vores lokale projektleder i området fortalte os for nylig: ”Vi er overvældede af folkets og embedsmændenes positive modtagelse af vores hjælpeprojekter. Uden jeres støtte ville vi ikke kunne hjælpe alle disse børn og deres familier, og mange ville have mistet håbet og forladt landet for at tage til Europa. Det muliggør vores liv her. Tak allesammen.” 

“Uden jeres støtte ville vi ikke kunne hjælpe alle disse børn og deres familier, og mange ville have mistet håbet og forladt landet for at tage til Europa. Det muliggør vores liv her. Tak allesammen.” 

Tak til alle der har sikret at børn i Syrien kan få skolegang. Dermed får kristne og andre minoriteters børn mulighed for at få skolegang og kan være med til at bygge Syrien op, når borgerkrigen forhåbentlig snart stopper. Endnu engang tak.

Støt