Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Syrere: ”Uden jeres hjælp ville vi ikke have overlevet”

Nøden inde i Syrien er mere desperat en nogensinde. Som følge af borgerkrigen er det syriske pund devalueret med 1200 %, men priserne er steget med op til 1000 %.

Af Samuel

Del artikel

Netop hjemvendt fra Syrien fortæller projektleder Johannes Schwab: ”Mennesker, der før var rige eller tilhørte den øvre middelklasse, har nu ramt fattigdomsgrænsen, også selvom de stadig får løn af regeringen. De kan ikke give deres børn frugt eller grøntsager, og slet ikke kød. Hos nogle børn ser man tegn på sygdomme som følge af dårlig kost.

Voldsomme prisstigninger præger dagligdagen i Syrien

Johannes er meget observant og fortæller, hvad krisen helt konkret betyder i syrernes dagligdag. Et kilo hvedemel kostede før borgerkrigen 50 syriske pund. Nu koster det 175 pund, og kvaliteten er dårlig. En bakke æg, der før borgerkrigen kostede 60 syriske pund, koster nu 1350 syriske pund. Tolv arabiske fladbrød kostede 15 pund – nu koster 8 fladbrød 200 syriske pund. Et kilo sukker kostede 5 pund før borgerkrigen, og nu koster det 300 pund.

Et kilo ris kostede 25 syriske pund. Nu koster det 435 pund. Før kostede et halv kilo kød 350 pund, og nu koster det 3000 pund. Alt betales med dollars.

En bakke æg, der før borgerkrigen kostede 60 syriske pund, koster nu 1350 syriske pund. Tolv arabiske fladbrød kostede 15 pund – nu koster 8 fladbrød 200 syriske pund.

De er meget taknemmelige for hjælpen i Irak og Syrien. Hvis I ikke hjalp, hvorfor skulle de så blive her?”

Johannes fortæller: ”Højtstående embedsmænd takker de kristne, fordi de ikke kun giver nødhjælp til kristne, men også til andre grupper i nød. Derved stiger de kristnes anseelse. Det blev illustreret ved, at når vi satte et kors i bilens forrude, kom vi straks igennem de mange checkpoints”.

Tak

Tak til enhver, der i bogstaveligste forstand redder liv i Syrien. De nødstedte får mad, vand, medicin, køkkenudstyr, tøj og andre fornødenheder. Tak til alle, der er med, og giver liv og trøst til mennesker på et af det steder, hvor nøden måske er størst i verden netop nu.

Det er nu, vi må fortsætte med at hjælpe de lokale kristne nødhjælpsarbejdere med at række ud til mennesker i den dybeste nød i Syrien. Med vores hjælp kan de hjælpe mennesker, der har mistet familiemedlemmer, mistet deres ejendele, mennesker, hvis tilværelse er revet op med rode.

Disse mennesker har brug for husly, for telte, for mad og drikkevand, og spædbørnene har brug for modermælkserstatning.

  • Det koster i gennemsnit ca. 100 kr. at sikre, at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i fem dage.
  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre, at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en måned.

Tak om du vil række en hjælpende hånd til mennesker i nød i Syrien.

Støt nu: Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne