Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Muslimsk medarbejder i flygtningelejr: “Jeg er imponeret – I kristne hjælper også muslimer og yazidier“

I Mellemøsten hjælper man typisk kun sine egne – og derfor gør nødhjælpsarbejdet, vi støtter, et stort indtryk blandt mennesker med ikke-kristen baggrund, da ikke kun kristne, men også nødlidende med anden baggrund får nødhjælp.

Af Samuel

Del artikel

Billede: Lager med nødhjælp

En kvindelig muslim, som er lokal medarbejder i en flygtningelejr i den konservative sunni-muslimske provins Anbar, fortalte vores nødhjælpsteam efter at hun i flere uger havde iagttaget deres arbejde i lejrene i det nordlige Irak: “Jeg er imponeret. I kristne hjælper os muslimer og yazidier. I ser vores behov uden at spørge til, hvilken religion vi tilhører, som om det ikke har nogen betydning for, om I vil hjælpe eller ej. Jeg vil støtte jer, hvordan jeg end har mulighed for det. Bare sig til.”

I en mindre flygtningelejr i Dohuk-provinsen sagde muslimer og yazidier, der havde modtaget hjælp, til vores partnere: ”Sig mange tak til jeres venner og partnere. I giver os altid ting af god kvalitet. I ser virkelig vores behov og tager jer godt af os”.

En anden nødhjælpsmodtager sagde: “Jeres uddelinger er altid retfærdige. I giver til dem, der har mest brug for det”.

“Vi ville ikke overleve uden jer”

I en afsidesliggende bjerglandsby, hvor der er meget sne netop nu, sagde de yazidier, der er flygtet hertil, til vores nødhjælpsteam: ”Mange tak. I er de eneste, der hjælper os og kommer med nødhjælp til os. Vi ville ikke kunne overleve uden jer”.

Kristen præst: ”Vi kan vise Guds kærlighed”

En kristen kirkeleder i Dohuk sagde: ”Vi irakiske kristne kan nu udvise sand kærlighed til dem, der har mistet håbet. Mange møder Gud midt i denne svære tid, og de lytter til os kristne, som tager os af dem. Vi irakiske kristne kan nu udvise sand kærlighed til dem, der har mistet håbet.”

Et taknemmeligt blik siger alt

Taknemmelighed bliver ikke altid udtrykt med store ord, men vores nødhjælpsteam fortæller, at de ofte ser det udtrykt i øjnene på dem, der modtager hjælp, og i de varme knus, de får – især nu i den hårde vintertid, hvor der er ekstra meget brug for nødhjælp.

Tak til alle, der har givet nødhjælp til Irak.

  • Det koster i gennemsnit ca. 150 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en uge.
  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en måned.

Støt