Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Irakisk flygtningedreng helbredt for kræft i hovedet

Nogle gange ledsager en lokal præst nødhjælpsarbejderne, når de uddeler nødhjælp. Mange flygtninge ønsker, at præsten skal bede for dem, også flygtninge med yazidi- og muslimsk baggrund.

Af Samuel

Del artikel

Billede: I baggrunden bærer flygtninge varme tæpper, som er vigtige for at de kan holde varmen om vinteren.

Vores nødhjælpsteams i Irak fortæller, at det ikke kun er kristne flygtninge, der beder om forbøn, men også muslimer og yazidier, for de føler, at det kun er Gud, der virkelig kan hjælpe dem i deres desperate situation.

Især når en lokal pastor tager med ud med nødhjælpsteamet, beder mange flygtninge pastoren om at bede for dem og tage sig af deres åndelige behov. Og mange gange oplever de at blive helbredt og at få svar på deres bønner.

For eksempel bad en yazidifamilie om forbøn for deres søn, som havde kræft i hovedet. Fire uger senere, da pastoren vendte tilbage sammen med nødhjælpsteamet, fortalte familien, at lægen havde erklæret drengen rask.

Mor til kidnappet pige helbredt for kronisk hovedpine

I den samme familie var der også en kvinde, som led af kronisk hovedpine. Hun var bange for at gå til lægen, fordi hun frygtede, at hun også havde kræft. Hendes datter med hendes første mand var en meget smuk pige, og hun var blevet taget af Islamisk Stat. Da pastoren bad om fred og helbredelse, fortalte kvinden, at hovedpinen forsvandt, og hun håber nu, at den ikke vender tilbage.

Flygtningene i Irak har mange fysiske behov, men de har også mange åndelige behov og længes efter hjælp og folk, der kan give dem sjælesorg og støtte. Kirken får lov til at hjælpe, ikke kun ved at uddele nødhjælp, men kan også opfylde menneskers åndelige behov.

  • Det koster i gennemsnit ca. 150 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en uge.
  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en måned.
  • Det koster i gennemsnit ca. 1086 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.

Støt nu

Fakta: Muslimer, yazidier, sygdom og helbredelse

Mens Bibelen er fuld af vidnesbyrd om helbredelser, og mirakler var en væsentlig del af Jesu tjeneste, giver Koranen intet håb om overnaturlig helbredelse til syge. Er muslimer syge, henvender de sig derfor ofte til kristne og søger forbøn. Det sker ikke kun i Mellemøsten, men også i Danmark har kirker oplevet, at muslimer søger forbøn for sygdomme. Hos yazidierne påstås sheik-kasten og fakirer at kunne helbrede, men i takt med at det tidligere meget lukkede yazidisamfund er begyndt at åbne sig for omverdenen, kan yazidierne ligeledes søge helbredelse i kirken.