Kirgisistan

Nødhjælp og udviklingsprojekter

“Min mor er i øjeblikket i fængsel, og jeg kan ikke huske, hvornår min far døde”

Det fortæller Ajara – og fortsætter: ”Jeg har nogle slægtninge, men de vil ikke have, at jeg kommer og bor hos dem, for de har allerede svært ved at brødføde deres egne små børn.”

Af Samuel

Del artikel

Billede: I Egehuset får Ajara et springbræt til en god fremtid.

Ajara er 17 år. I projekt Egehuset i Kirgisistan får piger som Ajara og mange andre udsatte piger et trygt sted at bo. Ajara er som de øvrige piger på Egehuset vokset op på børnehjem, men kunne ikke bo der længere, da hun fyldte 16 år. Nogle af børnehjemsbørnene har ingen familie, de kan bo hos, når de skal flytte fra børnehjemmene. Det er disse – de allermest udsatte piger i det kirgisiske samfund – som kan bo i Egehuset.

Hun siger: ”Det er en rigtig god mulighed for mig, at jeg kan bo i Egehuset! Det er fordi jeg får mulighed for at studere og ikke skal arbejde for at kunne dække mine udgifter. Hvis jeg ikke var kommet med i projektet i Egehuset, så ville det have været svært for mig at forsørge mig selv, og det ville betyde, at jeg ville have været nødt til at finde arbejde. Men det er svært, for jeg er kun 17 år gammel og har ingen uddannelse eller erfaring, og ingen vil ansætte mig. Jeg takker Gud for denne vidunderlige mulighed, så jeg kan gøre min uddannelse på teknisk skole færdig og få et erhverv.” 

”Og under mit ophold i Egehuset kan jeg desuden lære at begå mig i samfundet. Det ville også have været svært for mig at finde et værelse selv lige efter jeg var færdig på børnehjemmet – nærmest umuligt – og jeg ved virkelig ikke, hvad er ville være sket med mig, hvis jeg ikke havde fået muligheden for at bo her i dette projekt.”

I Egehuset er der kristne socialarbejdere, som laver mad til pigerne, snakker med dem, viser dem omsorg og hjælper dem med at blive integreret i samfundet uden for børnehjemmet. Dermed sættes pigerne i stand til at tage en uddannelse og få sociale færdigheder, så de kan blive velfungerende samfundsborgere. Pigerne har også mulighed for at deltage i en bibelstudiegruppe og lære om den kristne tro og blive engageret i en kirke. Tak til alle, der støtter projektet.

Støt nu: Kirgisistan: Egehuset for udsatte piger