Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Projektleder Meriam*: Tusind, tusind tak til Dansk Europamissions givere

”Tak er kun et fattigt ord, men tusind, tusind tak. Hvis I ikke havde sendt hjælp, ville mange flygtninge være døde”

Af Samuel

Del artikel

Billede: Nødhjælpsmedarbejdernes uddeling af mad og tøj til flygtninge er afgørende denne vinter.

Jeg bliver bevæget idet jeg lytter til Meriams ord og ser hendes mod og frygtløshed. Jeg sidder i hendes hjem i Nordirak, som nærmest fungerer som administrativt center for uddeling af nødhjælp i provinsen. Hun er lokal projektleder i Nordirak, hvor Dansk Europamissions givere har sikret at tusindvis af mennesker på flugt fra Islamisk Stat har fået mad, vand, medicin, køkkenudstyr samt tæpper, brændsel og tøj til at komme igennem vinteren. Men hvad er det der driver Meriam?

Hvorfor gik du ind i dette arbejde?

-Når jeg bevægede mig rundt i byen, så jeg mange som ingen hjalp, eksempelvis yazidier [et ’lavkastefolk’ i Irak, red.]. Nogen må hjælpe dem og elske dem. Idet jeg uddeler mad, prædiker jeg Kristus.

Hvad mener du med at prædike?

-Jeg holder ikke en prædiken, men når nogen spørger mig hvorfor jeg hjælper, svarer jeg: ”Jesus elsker alle folkeslag”. Derfor gør jeg det.

Oplever du det som et kald?

-Ja, helt sikkert.

Har du nogensinde tænkt på at forlade Irak?

-Nej, aldrig. Min vision er at blive, da jeg er født her, og Gud har kaldet mig til at blive. Jeg har været i Vesteuropa før, og min vært troede at jeg ville udnytte besøget til at søge asyl. Jeg sagde: Om du gav mig hele Europa, ville jeg tage tilbage. Det gjorde jeg selvom jeg havde mistet min mand, og derfor er særligt udsat i et land som Irak.

Hvad betyder hjælpen for piger som Samina og Salma?

Samina og Salmas forældre blev kidnappet af IS. Jeg spurgte Samina: ”Hvad vil du have? – en kjole, legetøj eller andet?” Hun svarede: ”Et knus”. Hun er hele tiden sammen med mig når vi uddeler nødhjælp i det område hvor hun bor. Jeg ser dem som familie, og jeg vil give dem al den kærlighed jeg kan.

Dansk Europamission samarbejder med mennesker som Meriam der brænder for at hjælpe mennesker i nød. Hjertelig tak til alle der hjælper mennesker som Meriam med at give nødhjælp og omsorg til mennesker på flugt i Irak.

Støt

* Af sikkerhedshensyn kan vi ikke nævne hendes rigtige navn eller vise billede af Meriam.