Syrien

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Kristne flygter i tusindvis fra Aleppo nu

Fra øst angriber Islamisk Stat og fra vest Al-Nusrafronten byen Aleppo i Syrien. På få måneder er antallet af kristne i Aleppo halveret til omkring 40.000 – og siden borgerkrigens udbrud i 2011 reduceret med omkring 90 %. Det kristne anmoder om vor forbøn.

Af Samuel

Del artikel

Billedet viser en pige i Aleppo

Bliver Aleppo snart et andet Mosul?

Den syriske millionby Aleppo er omringet: Fra øst angriber Islamisk Stat og fra vest Al-Nusra Fronten, som er en udløber af det syriske Al-Qaeda, samt FSA (Free Syrian Army).

Det synes kun at være et spørgsmål om tid, inden Aleppo falder helt i hænderne på islamisterne. Det vil være ensbetydende med et nyt Mosul: Den 10. juni 2014 erobrede Islamisk Stat den irakiske millonby Mosul, og alle ikke-sunnier blev stillet over for valget: flygt, dø, tvangskonverter til islam eller betal en høj skat.

Assad giver de kristne beskyttelse

I øjeblikket fortsætter masseflugten af kristne fra Aleppo mod kystregionen Latakia med uformindsket styrke. I kystbyer som Latakia og Tartus har Syriens præsident Assad stadig et fast greb om magten og her kan de forfulgte kristne finde beskyttelse mod de islamistiske oprørere.

Flugtkorridoren fra Aleppo til Latakia er stadig åben – men hvor længe? I slutningen af marts 2015 var der stadig omkring 85.000 kristne i Aleppo, i dag er mindre end halvdelen tilbage. Til sammenligning boede der før borgerkrigen begyndte i 2011 omkring 400.000 kristne i Aleppo. Antallet af kristne er således reduceret med omkring 90 %.

Bed for de kristne i Syrien nu

Dansk Europamission støtter et nødhjælpsteam i Aleppo, som deler nødhjælp ud, ikke kun til kristne, men også til andre minoriteter på flugt. De anmoder om vor forbøn.

Bed om at islamisterne ikke må få fremgang og at mennesker må få nødhjælp. Bed om at kirkens lys i Aleppo ikke bliver slukket.

Det koster ca. 680 kr. at sikre at en flygtningefamilie har mad, vand og medicin i en måned.

Støt nu: Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne