Usbekistan

Ikke-kategoriseret

Kristen tortureret af politiet til han besvimede

Betjente fra politistationen i Karmana distriktet torturerede den kristne Murot Turdiyev indtil han mistede bevidstheden, mens en anden kristen blev truet med voldtægt.

Af Redaktionen

Del artikel

Det fortæller kristne til Forum 18 News Service, som Dansk Europamission er medstifter af. De to var blandt fire kristne mænd der blev stoppet ved en kontrolpost. ”Politiet kender hans bil og nummerpladerne, og det lader til at de var blevet informeret om at han skulle ankomme til byen, så de ventede på dem der”, fortalte en kristen.

Gofur Namozov, politidirektør for kriminalpolitiet i Karmana, nægtede pure at nogen af de fire skulle være blevet tævet eller tortureret. ”Vi afhørte dem blot angående deres mange visa og udenlandske stempler i deres pas”, påstod han. Noget tyder på at der allerede er rejst administrative sager mod de fire mænd.

I en anden sag har politiet og andre embedsmænd næsten dagligt i maj måned mødt op ved den kristne Guljahon Kuzebayevas hjem i Karshi og har hamret på porten ind til gården og forsøgt at klatre over muren ”som hooligans”. Hun har levet i skjul siden juli 2014 for at undgå at blive arresteret for sin kirkelige aktivitet.

Støt Forfulgte kristne generelt