Egypten

Ikke-kategoriseret

Den egyptiske regering udstykker jord til opførelse af nye kirker i hovedstaden

Det er helt nye toner, der viser at præsident al-Sisi faktisk mener det alvorligt når han siger at det egyptiske folk er ét, uanset hvilken tro man tilhører, hvilket også må betyde lighed for loven. Er det arabiske forår, som blev en kold vinter i det meste af Mellemøsten, ved at udvikle sig til en sommer - i Egypten?

Af Redaktionen

Del artikel

Det koptiske patriarkat har fået tilladelse til at benytte et stykke jord på 30 ha. til at opføre bygninger og kontorer i forbindelse med Sankt Markus-katedralen i Kairo, og tre andre, mindre stykker jord er blevet godkendt til opførelse af tre nye kirker, to koptisk ortodokse kirker og en koptisk evangelisk kirke, i tre forskellige dele af Kairo.

Disse foranstaltninger, som for nyligt blev godkendt af det egyptiske ministerium for byggeri, service og byplanlægning, blev offentliggjort af ministeren Mostafa Madbouly. I en pressemeddelelse udsendt af ministeren, fremhæver Madbouly at disse foranstaltninger bunder i reelle pastorale behov, som er grundigt dokumenteret af de forskellige kirkesamfund, og at de på alle måder lever op til de lovmæssige krav angående opførelse af religiøse bygninger. Ved udgangen af oktober sidste år indsendte repræsentanter fra de største kirker og kristne trossamfund i Egypten et udkast til et lovforslag til regeringen. Det omhandlede opførelse af nye kirker, og havde til hensigt at nedfælde klare juridiske retningslinjer så man fremover helt kunne undgå den vilkårlige behandling af sager vedrørende kirkebyggeri.

Dansk Europamissions generalsekretær, Henrik Ertner Rasmussen, der selv har boet og arbejdet i Egypten i syv år og kender de tidligere regler der ofte kunne trække sager om kirkebyggeri ud i årevis, og til tider nærmest umuliggjorde byggeri af nye kirker, udtaler at det er helt nye toner, der viser at præsident al-Sisi faktisk mener det alvorligt når han siger at det egyptiske folk er ét, uanset hvilken tro man tilhører, hvilket også må betyde lighed for loven. Det viser også at regeringen lytter til de rimelige ønsker som kirkerne fremfører.

Kilde: Agenzia Fides