Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Jesus mødte iransk narkohandler – nu har han døbt 120 iranere

Mojtaba havde alt: Kone og barn, flere biler, huse og virksomheder, købt for penge tjent på narkosalg. Men han følte en stor tomhed indeni. Først da han bekendte sin synd og Helligåndens ild brændte i ham en hel nat, blev hans liv forvandlet.

Af Samuel

Del artikel

Jeg møder Mojtaba i en smuk gammel have ved London. Det er ikke til at se, at denne mand har været narkohandler i mange år. Mojtabas blik er varmt, og han bliver rørt, idet han fortæller om sin fortid, og minderne vælder frem.

– Jeg er født i en muslimsk familie i Iran, hvor jeg voksede op i hovedstaden Teheran. Da jeg var 7, begyndte jeg at ryge cigaretter. Da jeg var 9, begyndte jeg at arbejde. Da jeg var 14, begyndte jeg at drikke alkohol. Da jeg var 16, begyndte jeg at ryge opium. Da jeg var 18 år, rejste jeg til Tyrkiet med nogle venner, og de opmuntrede mig til at smugle stoffer fra Teheran til Tyrkiet. Fra jeg var 18 år begyndte jeg at tage stoffer, fortæller Mojtaba.

Arbejdede sammen med mafia

Da Mojtaba var 25 år, opmuntrede nogle venner ham til at tage til Japan, hvor han boede i fem år. Her kom han til at arbejde sammen med den japansk-kinesisk-koreanske mafia.

Da han efter fem år rejste tilbage til Iran, havde han alt, hvad man kunne ønske sig: Flere biler, huse og virksomheder, bl.a. et trykkeri og et firma, hvor han forhandlede reservedele til biler.

Familieliv udfyldte ikke tomrummet

– Jeg havde alt, men følte stor tomhed. Efter alt dette sagde min familie til mig: ”Hvis du gifter dig, vil det udfylde tomrummet”. Jeg blev gift, men tomheden var der stadig, husker Mojtaba.

Så han fortsatte sin søgen for at udfylde tomheden. Han tog til Tyskland, Frankrig, Aserbajdsjan og arbejdede som ingeniør, men heller ikke det hjalp.

– I mellemtiden gav Gud vor familie en søn. Men efter nogen tid rejste jeg igen væk fra familien, denne gang til Italien. Her fandt jeg en narkohandler og menneskesmugler, fortæller han.

Med i tv-udsendelse om kriminalitet

Mojtaba stjal et pas og satte kursen mod England.
– Jeg fløj fra Venedig til Gatwick den 20. oktober 1999. Jeg kom som flygtning og søgte asyl. Igen fandt jeg narkohandlere, denne gang i London. Jeg solgte opium, hash og ufortoldede cigaretter. Jeg blev arresteret to gange. Første gang vistes mit ansigt på ITV. Jeg var med i et specielt program, hvor de eftersøgte forhandlere af ufortoldede cigaretter. Anden gang fik jeg advarsel om at stoppe, ellers kom jeg i retten og i fængsel, fortæller Mojtaba.

Jesus kaldte på Mojtaba på et diskotek

Mojtaba blev opmuntret af nogle venner til at sælge stoffer på et diskotek. Men en dag fik han et anderledes telefonopkald:
– I 2003 i august ringede en ven og sagde: ”Jeg har gode nyheder”. Jeg spurgte: ”Hvilke gode nyheder? Vil du have stoffer?”. Han sagde ”nej”. Mine venner advarede mig mod Ali, som han hed, der var blevet kristen. Jeg sagde til ham: ”Jeg forhandler mange ting, men ikke min religion”, fortæller Mojtaba.
Ti dage senere var han høj af stoffer og skulle på diskotek: – Jeg gik ind i et andet rum, og en stemme kaldte på mig: ”Mojtaba, jeg har udvalgt dig til et andet arbejde. Dette er ikke dit arbejde!” Jeg forsøgte at komme ud, men hørte igen stemmen. Frygt kom i min krop – der var én, men jeg kunne ikke se ham, siger Majtaba og fortsætter:
– Jeg sprang ud af værelset og ringede til Ali. Derefter tog jeg over til hans hus, og dér så jeg lykkelige mennesker, der sang og spillede guitar. Jeg spurgte: ”Er det en fødselsdagsfest?” Han sagde: ”Nej, jeg har først fødselsdag i februar”.

Helligåndens ild brændte i Mojtaba en hel nat

Klokken 22.00 gik nogle af gæsterne hjem, men andre blev tilbage og fortalte Mojtaba om Jesus. ”Jesus er ikke kun en profet, men Guds søn – han døde for dine synder”, fortalte Ali ham.
– Jeg sagde til Ali: ”Jeg er stofmisbruger og narkohandler”, man han svarede: ”Det er lige meget”, husker Mojtaba og fortsætter:
– Så hørte jeg ordet: ”Jeg renser dig med mit blod og fylder dig med min Ånd”. Da bekendte jeg min synd. Jeg åbnede mit hjerte for Jesus. Det var som om loftet forsvandt – ild kom fra oven og ned, og hele natten var der ild i mig.

Fra den morgen til i dag var der ikke flere stoffer eller mere narkosalg i Mojtabas liv.

Gud reddede Mojtabas ægteskab

– I 2009 fik jeg visum, og samtidig fik jeg en dårlig nyhed – min hustru i Iran søgte skilsmisse, men ved Guds nåde ændrede hun sine planer og rejste til Tyrkiet.
I Tyrkiet fik min hustru et syn fra Herren og bekendte efterfølgende Jesus som sin herre. Min søn var 12 år på det tidspunkt, og en måned senere lærte han Jesus at kende som sin Herre.
Nu er jeg præst, og vi tjener alle sammen Jesus. Min hustru var datter af en mullah, fortæller Mojtaba.

Mojtabas svigerinde, der havde været i Mekka to gange, mødte også Jesus. Det skete, da Mojtaba inviterede hende og hendes børn med i kirke i Tyrkiet. Første dag rørte Guds Ånd hende. Hun sagde: ”Jeg har været i Mekka to gange, men jeg har aldrig mærket dette”. Hun og hendes børn tog imod Jesus.

– Mange af mine venner er døde eller i fængsel, men ved Guds nåde er jeg frelst. Som pastor møder jeg mennesker med samme baggrund. Jeg deler mit vidnesbyrd med dem og siger: ”Stol på Jesus!” Paulus sagde: ”Jeg var den største synder.” Det var jeg også, men Jesu nåde frelste mig, siger Mojtaba og fortsætter:
– Jeg har indtil nu døbt mere end 120 farsitalende. Blandt andet har jeg døbt min egen hustru, slutter Mojtaba, som idag bor i London og er præst i en iransk menighed.

Dansk Europamissions givere sikrer, at tusindvis af bibeldele smulges ind i Iran – så flere menneskers liv kan blive forvandlet af Jesus, ligesom Mojtabas liv blev.

Giv bibler til Iran nu: 

Støt