Pakistan

Ikke-kategoriseret

Asia Bibis dødsdom stadfæstet

Fem gange er Asia Bibis appelsag mod den dødsdom hun fik for blasfemi i 2010, blevet udsat. I al den tid har hun siddet på dødsgangen i fængslet.

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

Fem gange er Asia Bibis appelsag mod den dødsdom hun fik for blasfemi i 2010, blevet udsat. I al den tid har hun siddet på dødsgangen i fængslet.

Asia Bibi er mor til fem, hun er fra en fattig familie. En dag var hun ude at plukke bær med en gruppe muslimske nabokvinder. Da hun drak vand fra samme brønd som de drak af, skældte de hende ud idet de kaldte hende uren fordi hun er kristen. Hun svarede igen, og det blev til et skænderi. Det som hun sagde, blev drejet til at være blasfemisk, og hun blev anmeldt til politiet. Sagen mod hende i underretten endte med at hun blev dødsdømt. Sagen blev appelleret, men dødsdommen blev altså stadfæstet.

Hendes advokater vil dog nu appellere sagen til landets højeste retsinstans, men det kan tage yderligere flere år, hvor Asia og hendes familie må leve i usikkerhed, år som hun må henslæbe i fængslet. De foregående fire år i fængsel har allerede tæret voldsomt på hendes helbred, både fysisk og psykisk.

Menneskerettighedsgrupper i Pakistan har også protesteret imod den måde Asia Bibi er blevet behandlet på, og mange muslimske aktivister har lagt navn til protesterne.

Pastor James Asher fra Lahore siger at de kristne i kirkerne dér vil gøre søndag den 19. oktober til bededag for hende.

Kilde: AsiaNews