Irak

Nødhjælp og udviklingsprojekter

Nyforlovet mand mister sin forlovede, sin mor og nevø under IS’ bombardement af Bagdad

Den voldelige indtrængen af jihadister i Irak formodes at være skyld i angreb i Bagdad den 10. september, hvor omkring 30 personer blev dræbt, og adskillige andre blev såret.

Af Samuel

Del artikel

Tre bilbomber eksploderede med få minutters mellemrum i Alghadeer, et shiitisk kvarter i det østlige Bagdad ifølge World Watch Monitor. Bombningerne faldt sammen med at USA’s udenrigsminister, John Kerry, besøgte hovedstaden for at tilbyde Iraks nye premierminister, Haider al-Abadi støtte i kampen mod oprørerne, som kalder sig selv Islamisk Stat.

Blandt ofrene var et kristent par, som var blevet forlovet den 4. september. Manden, Essam Elsamak, overlevede, men hans forlovede, Raghda Adel, hans mor, Maha Sallem Elsamak, og en tre-årig nevø, Ouday Imad, blev dræbt. Bombningen skete om aftenen mens de gik rundt i Alghadeers shoppingområde.

”Disse sidste eksplosioner var så tæt på, vi var tæt på at dø”, fortæller en 40-årig kristen kvinde som bor i Ighadeer. ”Jeg ved ikke om vi slipper væk til udlandet, eller om vi kommer til at dø her. Vi kan ikke holde ud at leve i frygt her mere!” Kvindens navn tilbageholdes af sikkerhedshensyn.

”Min mand og jeg var på vej ind på markedet den aften, men da vi så hvor mange mennesker der var, sagde min mand at jeg skulle gå hjem”, fortæller hun. ”Kun 10 minutter efter at vi var kommet hjem, hørte vi en kæmpe eksplosion og endnu en efter den. Min 15-årige datter begyndte at græde; hun bliver altid så chokeret når hun hører eksplosioner i nærheden af vores hus. Hun er så bange, og det er min 17-årige søn også.”

”Der er ingen fremtid for os som kristne i Bagdad”, fortæller hun. ”Jeg vil holde mine to børn hjemme fra skole i år, for den vej de skal tage, er for farlig. Vi vil gerne rejse væk, og hver dag hører vi om andre kristne der får visum og rejser ud af landet”.

Kirken rækker ud til nødlidende

Derfor har vi igangsat en nødhjælpsaktion for de nødlidende kristne i Irak, hvor flygtningene får mad, medicin, tøj, vand og husly.

I vort projekt formidles nødhjælpen gennem kirken i Irak. Kirken i Irak giver også hjælp til andre nødstedte på flugt. Selv om de irakiske kristne er under et ekstremt pres, er det rørende at se, at de ikke kun tænker på sig selv, men rækker ud til andre i desperat nød og formidler håb. Tak, om du vil give nødhjælp til vore kristne brødre og søstre og andre nødstedte. Det koster omkring 550 kr. at give en irakisk flygtningefamilie mad, medicin, tøj og vand i en måned.

Også tak, om du vil bede for dem nu, hvor de går gennem grusomme lidelser – blot fordi de er kristne.

Det haster at få hjælpen ud til de forfulgte kristne i Irak. Mange har måttet flygte fra deres
hjem og har kun det tøj, de står og går i. Der er desperat brug for din hjælp. Tak for enhver gave, du vil give til de nødlidende i Irak. De har brug for at mærke, at de ikke står alene i denne desperate situation. Også tak, om du vil bede for dem og for landet og regionen.

Støt