Pakistan

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

Pakistanske Yousaf er kommet i skole

Mennesker der støtter Dansk Europamission sikrer at fattige børn kommer tilbage på skolebænken så de ikke ender som daglejere på usle fabrikker eller i andre umenneskelige arbejdssituationer

Af Redaktionen

Del artikel

Det er så trist at tænke på at der er børn der ikke går i skole, fordi deres forældre er for fattige. Det er den barske realitet i Pakistan. Et land hvor kristne bliver forfulgt og ofte har nogle af landets usleste jobs.

Billede øverst: Humair Yousaf er taknemmelig for at han kommer i skole. Det er takket være Dansk Europamissions givere. 

Billede til højre: Jushwa ses i midten. Han er bror til Humair Yousaf og går i 1. klasse.

Børn udrustes til fremtiden

Dansk Europamission har igennem mange år været med til at hjælpe fattige børn, primært fra den kristne minoritet, så de kunne komme i skole. Det er godt for en af de bedste gaver man kan give et barn, er muligheden for at lære og blive udrustet til den verden der venter. En verden der som udgangspunkt vælger dem fra der ikke har gået i skole.

Børn skal ud af udnyttelse

Uden skolegang risikerer et barn at blive udnyttet som billig arbejdskraft i Pakistan. Mange piger følger trofast med deres mor på arbejde under kummerlige forhold med misbrug af deres arbejdskraft i hjemmene hos bedrestillede muslimske familier.  Disse udnytter deres billige arbejdskraft, og i nogle tilfælde oplever kvinderne også krænkende tilnærmelser fra mænd. Det kan ende i smertelige situationer, og derfor er det langt bedre at give dem skolegang, så de kan undgå at blive behandlet som fattige undersåtter.

Billede til højre: Så skal der læres noget.

Fattige børn får skolegang, husly og mad

Dansk Europamission hjælper 30 fattige kristne drenge og piger med skolegang i 2014. Disse børn får både skolegang, husly og mad. Det betyder at de kan koncentrere sig om deres skolegang, og at sandsynligheden for at de kommer ud i arbejde hvor de bliver udnyttet, er på vej til at blive minimeret.

Den negative udvikling kan stoppes

Vi hjælper blandt andet drengen Humair Yousaf and hans lillebror Jushwa, der bor i en landsby i provinsen Punjab. Uden vores indsats ville de to drenge formentlig skulle arbejde med at vaske biler dagen lang, og drengene ville fortsætte med at være fattige kristne uden håb for fremtiden. De ville formentlig aldrig komme ud af elendigheden.

Med den skolegang som Dansk Europamission betaler for nu, kan de to brødre imidlertid være med til at sætte en stopper for den negative udvikling. Måske vil de med tiden være medvirkende til at flere af familiens børn kan komme i skole.

Humair Yousaf går i 3. klasse, og hans bror går nu 1. klasse. Han fortæller: Vi er meget glade for at vi får en uddannelse på en god skole.”

Dansk Europamission takker for støtten til fattige kristne børns skolegang i Pakistan. Du kan sikre at flere kristne børn, som tilhører de fattigste lag i det pakistanske samfund, kan komme i skole:

Støt