Indien

Ikke-kategoriseret

Indisk delstatsregering opfordrer radikale hinduer til at forfølge kristne

Ifølge Sajan K. George, formand for Det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC), har der i juni og juli været adskillige angreb mod de kristne. I alle sagerne har man brugt anti-konversionsloven som våben til at true de troende og de kristne ledere.

Af Redaktionen

Del artikel

”I Madhya Pradesh er den totale mangel på politisk vilje til at kontrollere de farligste elementer, en opfordring til hindufundamentalisterne til at chikanere og true det sårbare kristne samfund”, siger Sajan K. George, formand for Det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC), til efter en række angreb på den kristne minoritet i delstaten.

Den seneste episode fandt sted den 27. juli i Nagda, en lille by 55 kilometer fra Ujjain, hinduismens berømte hellige by i Madhya Pradesh. Søndagsgudstjenesten – hvor der var ca. 25 personer til stede, primært kvinder – blev stormet af ca. 30 aktivister fra Vishwa Hindu Parishad (VHP) og Bajrang Dal. Sammen med bevæbnede politifolk udspurgte de pastor Rakesh Goyal om hvorvidt han var ved at konvertere nogen til kristendommen.

Den 30. juni i Gayatri Nagar angreb ca. 15 hinduekstremister pastor Robin Masih og nogle medlemmer af kirken, da de var ved at forlade et bedemøde. Bagefter brændte de Bibelen.

Disse radikale grupper, fortæller Sajan K. George, ”kommer med falske anklager om tvangskonversioner mod pastorer, så de kan tage de skadelige anti-konversionslove i brug, som er gældende i staten”.

I august 2013 godkendte regeringen i Madhya Pradesh en tilføjelse til Madhya Pradesh’s Religionsfrihedslov af 1986, som gjorde loven endnu strengere. Tilføjelsen betyder at præster skal give de lokale myndigheder alle personlige oplysninger på personer der ønsker at skifte religion mindst 30 dage før ceremonien finder sted, og der er store bøder hvis man ikke overholder dette.

Regeringen er ledet af Bharatiya Janata Party, et ultranationalistisk hinduparti, med tætte forbindelser til fundamentalistiske grupper der står bag vold mod minoriteter. Siden sidste maj er samme konstruktion også kommet i spidsen for den centrale regering i Indien med premierminister Narendra Modi.

Kilde: AsiaNews