Sudan

Ikke-kategoriseret

Meriam er nu i frihed i Italien

Den kristne kvinde Meriam Ibrahim fra Sudan, der som gravid i ottende måned blev idømt hængning og piskslag på grund af frafald fra islam, er i formiddags ankommet til Italien.

Af Samuel

Del artikel

Hun blev budt velkommen af Italiens statsminister Matteo Renzi skriver flere nyhedsmedier, blandt andet Berlingske og The Telegraph. Før hun i dag kunne rejse til Italien havde den amerikanske ambassade i Sudan været tilflugtsted for Meiram og hendes familie siden den 26. juni.

Dømt til døden på grund af frafald fra islam

Inden hun kom i sikkerhed på den amerikanske ambassade havde hun og familien været gennem et meget turbulent forløb. Den 15. maj 2014 blev Meriam dømt til døden af en shariadomstol. Hun var det første dømt skyldig i frafald fra islam, da hun er kristen, men fra en muslimsk baggrund. Shariadomstolen iagttog hendes baggrund som muslimsk til trods for, at hun er opdraget af sin mor, som er kristen. Hendes far er muslim, men faderen forlod familien da hun var seks år gammel.

For det andet var hun dømt skyldig i utugt, da hun er gift med en kristen. I følge islamisk lov er det forbudt for en muslimsk kvinde at gifte sig med en kristen, hvorfor Meriams ægteskab i regeringens optik er ugyldigt.

Fødte pige i fængslet – i fodlænker

Den 27. maj fødte hun en pige i fængslet i fodlænker. Meriam er læge og gjorde fængselspersonalet opmærksom på, at det kunne skade barnet at hun som mor ikke havde bevægelsesfrihed. Det ser ud til at pigen, Maya, har lidt skade på grund af de vanskelige forhold Sudans myndigheder tilbød moderen at føde under.

Løsladt – tilbageholdt – løsladt

Den 23. juni blev Meriam løsladt efter Sudans Højesteret havde imødekommet hendes af appel af dødsdommen, som shariadomstolen havde idømt hende. Hun fik kun lov til at nyde friheden i omkring et døgn inden Sudans stærke efterretningstjeneste den 24. juni tilbageholdt hende og familien i lufthavnen og stillede spørgsmål ved gyldigheden af Meriams visum.

To dage efter, den 26. juni, blev Meriam og familien igen løsladt og kom i sikkerhed på USA’s ambassade i Sudan.

Vi må takke Gud for at sagen nu er endt godt, og Meriam og hendes familie nu er i Italien. Lad os også bede om at de bliver restitueret og Gud må være dem nær med sin fred og velsignelse i dagene som kommer. Tak fordi du i bøn stod sammen med Meriam i den vanskelige tid hun og familien gennemgik.

Støt vort arbejde for de forfulgte kristne nu: 

Støt Forfulgte kristne generelt