Iran

Ikke-kategoriseret

Farshid angrebet og kvæstet i fængslet

Torsdag den 17. april angreb fængselsvagterne i Evin-fængslet over 30 fanger og tævede dem i den afdeling hvor den kristne fange Farshid Fathi sidder. Årsagen til angrebet er stadig uklar.

Af Samuel

Del artikel

Farshid ville hjælpe en af de sårede fanger, men blev stoppet af en af vagterne, som trampede på Farshids bare fod med sin tunge støvle. Farshid fik brud på sin fod og en af sine tæer.

Selvom han var i svære smerter, tillod vagterne ham ikke at modtage behandling før søndag morgen (påskedag), hvor han blev ført til hospitalet i lænker, blev behandlet og fik sin fod i gips.

Farshid har sendt denne besked til dem som beder for ham:

”I dag fejrer jeg Vor Herres opstandelse med en blandet følelse af glæde og smerte, på en anden måde og et andet sted.

Min venstre fod er lagt i gips efter at de brækkede den sidste torsdag under de overgreb som de foretog mod sagesløse fanger under påskud af en inspektion. Efter tre dage i smerte tog de mig endelig med, lænket og i håndjern, til et hospital påskemorgen. Selvom jeg havde store smerter, modtog jeg det som en gave fra Gud at få lov til at komme ud fra fængslet, selv i nogle få timer.

Selvfølgelig tilgiver vi dem for alt hvad de har gjort imod os, fordi vi følger Ham som siger: ”Fader, tilgiv dem, for de ved ikke hvad de gør”. Så, mine kære venner, bed i disse dage for mig at jeg må kende Ham og være i Ham og genopstandelsens kraft. Glædelig påske.”

Vi vil bringe flere detaljer når de foreligger. I mellemtiden, så bed for Farshid og andre sårede fanger, og for at retfærdigheden må ske fyldest.