Nordkorea

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Nordkorea – mareridtet der ikke vil stoppe

Hjælp til lidende nordkoreanere

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Ingen er sikre i Nordkorea

Grusomhederne fortsætter i Nordkorea under den nye leder Kim Jong-un. I slutningen af 2013 fik Jong-un sin onkel Jang Song-thaek likvideret, og dermed viste han at han ikke ryster på hånden når det drejer sig om at beholde magten. Men det betyder også at ingen kan vide sig sikre, uanset hvor højt de er placeret i regimet.

Fangelejrene

Fangelejrene, som Dansk Europamission ofte har skrevet om, eksisterer desværre i bedste velgående, og de fortsætter med at gøre livet til et helvede på jord for tusinder af nordkoreanske fanger. Der findes satellitbilleder der kan dokumentere deres eksistens, og derudover er der efterhånden mange der er flygtet og har kunnet vidne om forholdene. Mord, tortur, voldtægt, sult og henrettelser er en del af Nordkoreas fangelejres barske virkelighed, og derfor er det vigtigt at vi hjælper dem der flygter fra et land der fortsætter med at undertrykke sin befolkning.

Flygtningene

I 2013 støttede Dansk Europamission 17 flygtninge så de kunne komme til frihed i tredjelande. Disse flygtninge kender i de fleste tilfælde ikke til Jesus, men under flugten møder de Guds kærlighed gennem kristne missionærer i Kina inden de tager den farefulde rejse videre igennem Sydøstasien.

Dødsstraf og ydmygelser

Det er vigtigt at hjælpe flygtninge for de er i fare for at blive sendt tilbage til Nordkorea hvis de opdages af de kinesiske myndigheder som uden hensynstagen til hvad der kan ske med dem i Nordkorea, sender dem tilbage i regimets hænder. Nordkoreanske flygtninge i Kina anses for at være ”illegale økonomiske immigranter”, og derfor sendes de uden videre tilbage. Konsekvenserne ved en hjemsendelse kan være dødsstraf eller en livstidsdom samt mange andre frygtelige ydmygelser.

Arbejdet med at hjælpe flygtninge fra Nordkorea er yderst følsomt. Alle dem som vi har hjulpet i 2013 via vores partner, er kommet sikkert væk fra de farlige områder. Vi takker Guds for Hans beskyttelse under disse aktioner.

Mad, medicin og tøj

Derudover har vi sendt støtte til mad, medicin og tøj så særligt undergrundskirken i Nordkorea kan overleve til trods for landets forfærdelige forhold. Dansk Europamission takker vores givere for trofast støtte til dette vigtige arbejde.

Giv mad, medicin og tøj til de forfulgte kristne i Nordkorea: 

Støt