Syrien

Nødhjælp til kristne der risikerer chikane, diskrimination og forfølgelse

Konverter til islam, dø eller skriv under her…

Disse tre valgmuligheder er de kristne i byen Raqqah i Syrien netop blevet stillet over for. Mange syriske kristne tager flugten når ekstremister på denne voldsomme måde forfølger dem på grund af deres kristne tro. Flygtningene har brug for vores hjælp nu.

Af Samuel

Del artikel

Billedet viser en oprører i Syrien. Det er oprørere som disse der forfølger de kristne.

De kristne i byen Raqqah i Syrien har fået valget mellem enten:
– at konvertere til islam,
– at efterleve reglerne i en undertrykkende kontrakt
– eller at blive betragtet som fjender af islam der skal bekæmpes, hvilket er ensbetydende med livsfare.

Må kun holde gudstjenester bag lukkede døre

Det forlyder at de kristne har valgt at underskrive kontrakten som indebærer at de skal betale en særlig skat og at de kun må mødes bag lukkede døre i kirkerne – på en måde der ikke er synlig eller hørlig for muslimer. Der må heller ikke offentligt være nogen synlige kristne symboler.

Kristne kvinder skal være tildækkede

Dansk Europamissions samarbejdspartner, Middle East Concern, oplyser desuden at ude i offentligheden skal de kristne efterleve islamiske regler for handel, påklædning og kost.

…og må ikke reparere kirkebygninger

Derudover må de ikke restaurere eller reparere kirkebygninger eller klostre der er blevet beskadiget – enten som følge af kampene i Syrien generelt, eller på grund af bevidst hærværk.

Reglerne blev udstedt af den radikale sunni-muslimske gruppe, Den Islamiske Stat Irak og ash-Sham (ISIS), som en kontrakt der skulle underskrives af lederne af de kristne samfund. Efterfølgende blev kontrakten offentliggjort på ekstremistiske hjemmesider. Reglerne er en formalisering af et system som tilsyneladende har fungeret på uformelt plan siden ISIS tog kontrol over byen.

Ved begyndelsen af år 2011 var der i Raqqah en befolkning på cirka 300.000, hvoraf det anslås at blot cirka 3000, dvs. 1 %, var kristne.

Giv nødhjælp til de forfulgte syriske kristne

De syriske kristne har brug for din hjælp nu. Mange er på flugt fra fornedrelser lige som dem de kristne i Raqqah udsættes for. Giv dem nødhjælpspakker i dag. Samtidig giver kristne også nødhjælp til andre nødstedte: de mange internt fordrevne, de sultne, udsatte kvinder, småbørnsmødre og syge.

Støt nu: 

Støt