Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Maryam blev draget af Det Nye Testamente

Tusindvis af mennesker som Maryam kommer til tro i Iran. Tak til dig der giver så flere kan komme til tro på Jesus Kristus. Du investerer i det bedste budskab et menneske kan få.

Af Henrik Due Jensen

Del artikel

Her kommer beretningen om Maryam, som vi har modtaget fra vores samarbejdspartner.

Da Maryam blev forlovet som 17-årig, besøgte hun sin forlovedes familie til en familiesammenkomst. Mens hun var i hjemmet, fik hun øje på en bog der tilhørte hendes kommende svoger. Det var Det Nye Testamente. Da hun spurgte hvad det var, blev hendes kommende svigerforældre meget vrede og sagde at hun ikke måtte læse i bogen. De fortalte hende at de var vrede fordi deres søn var blevet kristen, og at de var meget skuffede over ham. Maryam glemte aldrig dette korte møde med Det Nye Testamente. På en eller anden måde følte hun sig draget mod at læse det. En dag efter at hun var blevet gift, tog hun Det Nye Testamente og læste i det. Hun var åndeligt sulten og ønskede at lære denne Jesus fra Det Nye Testamente at kende. Men da familien opdagede hvad der var sket, fik hun forbud mod at tale med sin kristne svoger.

Maryam mister et barn

Presset voksede i Maryams ægteskab. Hendes svigerforældre begyndte at tale negativt om hende over for deres søn. Det så ikke godt ud for deres ægteskab. Men Maryam fandt ud af at hun var gravid med tvillinger, og det gjorde hende meget glad. Men da hun fødte, var tvillingerne syge, og den ene så ikke ud til at ville overleve.

Maryam bad til Jesus og kom til tro

I hemmelighed bad Maryam til Jesus for sit barns liv. Den næste dag blev barnet raskt, men det andet barn døde. Selvom hun var ulykkelig over at have mistet sit ene barn, var hun opsat på at finde ud af mere om Jesus. Hun mødtes i hemmelighed med sin kristne svoger og hans familie og besluttede sig for at følge Jesus. Den dag hvor hun havde bestemt sig for at fortælle sin mand om sin beslutning, overraskede han hende før hun kunne nå at fortælle ham det, ved at sige: ”Maryam, jeg har for nyligt været sammen med min bror, og jeg har besluttet mig for at følge Jesus”.

I 2003 færdiggjorde Dansk Europamissions samarbejdspartner oversættelsen af Det Nye Testamente til moderne persisk i 2003. De har udgivet flere end 1.000.000 eksemplarer, herunder 200.000 eksemplarer hvor Salmernes Bog og Ordsprogenes Bog er inkluderet. Målet er at trykke og uddele yderligere en million eksemplarer af Det Nye Testamente inden udgangen af 2017.  Der mangler ca. 750.000 for at nå dette mål på nuværende tidspunkt.

Øremærk din gave til projekt Sara, Det Nye Testamente til Iran.  Sara er en af de mange søgende mennesker i Iran der efter at hun havde læst i Det Nye Testamente, kom til tro. Hun siger ”Jeg læste Det Nye Testamente og fandt alle de svar jeg havde ledt efter hele mit liv”.

Støt