Indien

Ikke-kategoriseret

Præst dræbt af knivstik i Andhra Pradesh

Ingen anholdt for mordet, men kristne der demonstrerede i protest, blev arresteret. Fire ukendte mænd kom ud til pastor Sanjeevulus hjem. Efter at have tævet ham og dolket ham syv gange, angreb de også hans kone, men det lykkedes hende at flygte. Nogle kristne som forlangte retfærdighed, blev arresteret af myndighederne. ”Selvom motivet for angrebet endnu er ukendt, så kunne det godt være et planlagt mord”, siger en kristen leder.

Af Samuel

Del artikel

En gruppe ukendte gerningsmænd myrdede en evangelisk pastor i Andhra Pradesh og forsøgte også at myrde hans kone inden de forlod gerningsstedet.

Det er ikke i skrivende stund lykkedes myndighederne at bringe gerningsmændene for retten, men de har formået at arrestere en gruppe kristne som afholdt en demonstration for at få gerningsmændene arresteret.

Mordofferet, pastor Sanjeevulu, døde mandag den 13. januar efter to dages lidelser. Ifølge nogle kilder ankom fire mænd den 11. januar til pastorens hus i Vikarabad, en landsby beliggende 64 kilometer vest for delstatens hovedstad Hyderabad. Pastoren ledede en gruppe der kaldte sig ”Hebrons Venner”.

Da de stod på dørtrinnet uden for pastorens hjem, sagde mændene at de ønskede at bede sammen med ham. Men så snart han var kommet udenfor, dolkede de ham syv gange og tævede ham med køller og stave.

Da hun hørte sin mands skrig, løb pastorens kone ud til ham, hvorpå angrebsmændene forsøgte også at dræbe hende. Selvom hun blev stukket ned, lykkedes det hende heldigvis at flygte og derved redde livet.

Pastoren blev indlagt på Yashoda hospitalet hvor han, trods intensiv behandling, døde to dage senere af sine kvæstelser. Dagen efter angrebet besøgte mange kristne hospitalet hvor de udtrykte deres sorg over angrebet. Kristne ledere i Hyderabad arrangerede en dharna (sit-in demonstration) hvor de krævede af myndighederne at retfærdigheden må ske fyldest.

Nogle af de troende demonstrerede uden for førsteministerens kontor for at få gerningsmændene arresteret, men de endte med selv at blive arresteret. Politiet udtalte at de vil igangsætte en efterforskning af sagen.

Sajan K. George, formand for Global Council of Indian Churches, fortalte til AsiaNews at han var ”dybt berørt” over mordet på pastoren. ”Selvom motivet endnu er ukendt, må vi på det kraftigste fordømme den kendsgerning at kristenforfølgelser nu igen finder sted i Andhra Pradesh. Vi har brug for at se retfærdigheden sejre”, sagde han.

”For cirka tre måneder siden”, tilføjede han, ”ved vi at Sanjeevulu havde en ophedet diskussion med nogle medlemmer af en hindu-fundamentalistisk gruppe, som truede ham. Det kunne være et planlagt mord.”

Kilde: AsiaNews