Ikke-kategoriseret

Islamister lukker offentligt børnebibliotek på Vestjava

Efter flere uger med trusler og (grundløse) anklager om proselytisme er biblioteket Taman Bacaan Masyarakat blevet tvunget til at lukke ned. Den administrerende direktør, der er kristen, siger at en fundamentalistisk fløj ”i nogen tid” har hindret ham i at udføre sit arbejde for børn i landområder. Biblioteket var åbent for alle, uanset religiøst tilhørsforhold.

Af Redaktionen

Del artikel

Efter fere ugers pres, trusler og (grundløse) anklager om proselytisme fra en lokal islamisk ekstremistisk gruppe, har lederne af NGO’en Sanggar Rebung Cendani lukket et offentligt børnebibliotek som for nyligt var åbnet i Vestjava. Biblioteket blev kaldt Taman Bacaan Masyarakat, eller TBM, som står for Center for Fri Læsning. Det ligger i landsbyen Kalimulya i Depock distriktet i Bogor i Vestjava.

Direktøren, Yoseph Budisantoso, bekræftede lukningen af bibliotekets aktiviteter. ”Det begyndte alt sammen i december, lige før juledagene”, fortalte han til AsiaNews, ”da nogle fundamentalistiske islamistiske ledere kom med falske anklager, hvor de påstod at TBM var et center der havde til formål at udbrede den katolske tro”. Han tilføjede at der i nogen tid havde været en ekstremistisk fløj der havde fremmet angreb og provokationer der skulle kaste skygger over centrets humanitære bestræbelser og forhindre det i at udbrede uddannelse i landområder og blandt de fattige dele af befolkningen.

Sangar Rebung Cendani-gruppen, som er aktiv i provinsens landdistrikter, arbejder på drastisk at reducere analfabetisme blandt børn, såvel som at fremme glæden ved at læse blandt børn. NGO’en støtter også projekter der er rettet mod miljøvenlige og ”grønne” uddannelsespolitikker, igen med fokus på børn i landområderne.

Blandt de mange trusler og krav der er kommet fra ekstremisterne til Sanggar Rebung Cendani, er et krav om at man skal offentliggøre alle navne og adresser på dem der har støttet de forskellige projekter, samt størrelsen på deres donationer. Budisantoso understreger at alle projekter som gruppen har startet indtil videre, har haft et tværreligiøst sigte, men giver samtidig stolt udtryk for sin egen katolske tro. Han udtrykte også sin dybe medfølelse med alle de lokale folk som ved adskillige lejligheder har udvist et stort engagement og villighed til at støtte hans humanitære projekt, trods ekstremisternes fornærmelser og trusler.

Kilde: AsiaNews