Ikke-kategoriseret

De kristne i Karachi, undertrykt af jordmafiaen, beder om hjælp fra Den katolske Kirke

Kirken i Horizon Plaza bliver udsat for trusler, vold og diskrimination. Siden 2011 har den lokale jordmafia, hjulpet på vej af myndighederne, stjålet hjem, ejendele og værdier. Trods klager har hverken politiet eller anklagere gjort noget som helst i sagen. Sognepræsten forlanger oprejsning til ”dem der lider”.

Af Redaktionen

Del artikel

De kristne i Horizon Plaza, et distrikt i Karachi, udsættes til stadighed for trusler, vold og diskrimination, og politiet og myndighederne ser stiltiende på uden at gribe ind. Det der ligger bag angrebene, er økonomiske interesser og spørgsmålet om ejerskab af jord i forretnings- og kommercielt øjemed. Selv de pakistanske organisationer der kæmper for menneskerettigheder, har set sig ude af stand til at løse situationen og genoprette sikkerhed og fred for folket. Nu har kirkesamfundet henvendt sig til Den katolske Kirke og bedt dem om at gribe ind.

Fader George Montgomery, en sognepræst i Karachi, bekræfter at sagen i øjeblikket er under behandling af dommere fra retten, men at der indtil videre ikke har været nogen nævneværdige fremskridt. ”Vi forlanger oprejsning til dem som lider”, tilføjer præsten, som beskriver situationen i storbyen i den sydlige del af landet som ”usikker”. ”Jordmafiaen – forklarer han – udnytter denne situation, som påvirker de mest marginaliserede grupper”.

Dramaet om de kristne i Horizon Plaza begyndte i 2011 da nogle jordejere i området, med støtte fra ledende politiske partier, ulovligt besatte lejligheder og huse og smed lejerne ud, selvom de havde lejekontrakter og rettigheder som ejere. Klager til politiet blev ignoreret, alt imens de ubehagelige besættere begik alle mulige former for krænkelser over for beboerne, især kvinderne. Ikke engang en appel til Højesteretten, som stadig afventer afgørelse, har haft nogen effekt. Alle klager til politiske ledere og myndigheder har indtil videre været for døve øren.  Imens er antallet af angreb på bygninger og ting ejet af kristne steget, og det er derfor at de kristne nu ikke har andre muligheder tilbage end at søge hjælp hos Den katolske Kirke i Pakistan.

Der har været adskillige eksempler på stridigheder om land og ejendomme tidligere: I oktober 2011 blev to kristne brødre fra Faisalabad kidnappet af en muslimsk familie af jordbesiddere som de arbejdede for. Kidnapningen skete på baggrund af en økonomisk strid mellem jordbesidderne og arbejderne, og politiet forholdt sig fuldstændigt passivt. En måned senere blev den katolske aktivist og far til fire, Akram Masih, dræbt af jordmafiaen, fordi han kæmpede for de fattigstes rettigheder, især de kristnes.

Kilde: AsiaNews