Ikke-kategoriseret

Flere razziaer mod protestanter i Beijing

Politiet ryddede mindst tre forsamlinger i forskellige dele af hovedstaden og beslaglagde bibler, religiøse bøger og andre effekter brugt under gudstjenesterne. Ifølge politiet er de troende ”ikke velkomne” i landet.

Af Redaktionen

Del artikel

Politiet i Beijing har afbrudt mindst tre protestantiske bedemøder som blev afholdt i private hjem, i de seneste dage, og har anklaget dem for at ”mødes på ulovlig vis”. Ifølge politiet overtrådte de sikkerhedsreglementerne om hvor mange personer der må være forsamlet på lukkede områder.

Om morgenen søndag den 24. november afbrød omkring 20 politibetjente fra Gaoliying politistation et møde blandt de troende fra kirken Harvest Church, en protestantisk menighed i Beijing. Betjentene afbrød pastoren midt i hans prædiken, sendte alle de tilstedeværende ud og gennemsøgte værelserne for ”religiøse genstande”.

En af dem der var til stede, ved navn He, fortæller: ”Så snart de var ankommet, begyndte de at fjerne computere, projektorer og andre ting i rummet. Deres leder sagde at vi ikke var velkomne og tog alle vores bøger, heriblandt vores bibler og salmebøger. Nu er vi i gang med at forhandle om at få vores ting tilbage”. En kvinde, som også var til stede under razziaen, beskrev agenterne som ”voldelige og blasfemiske lige som banditter. De tog endda de bibler vi stod med i hænderne, fra os. Og da vi prøvede at optage dem på video med vores telefoner, tog de telefonerne og slettede alt”.

Ifølge kilder fra ChinaAid, en organisation der overvåger religionsfriheden i Kina, har lignende hændelser fundet sted i andre dele af hovedstaden. Desuden har boghandlen Chenguang – som forhandler religiøs litteratur og længe har været i myndighedernes søgelys – været udsat for endnu en række razziaer udført af forskellige embedsmænd fra staten.

Staten anerkender kun religionsfrihed for protestanter der er medlem af Tre-Selv Bevægelsen, den ”officielle” kirke dannet af Mao Zedong i de tidlige år af hans regeringsperiode. Faktisk er det sådan at kun registrerede religiøse grupper er tilladt i Kina. Men der er flere uofficielle protestantiske kristne (ca. 80 millioner) end der medlemmer af Tre-Selv Bevægelsen (ca. 20 millioner). Af frygt for at situationen skal komme ud af Partiets kontrol, har der i de sidste fem år været en kampagne i gang der skal knuse undergrundsmenighederne eller sørge for at de bliver fusioneret med den officielle kirke.

Kilde: AsiaNews