Egypten

Ikke-kategoriseret

Islamisters trussel til de kristne i Egypten: Så snart hæren tager af sted, så ødelægger vi alt

Det Muslimske Broderskab tager rundt til de egyptiske kristne og tvinger dem til at skrive under på at broderskabet ikke er ansvarlige for volden i den seneste tid. De der ikke vil skrive under, vil blive dræbt når hæren tager væk. Siden den 18. september har byen, som har fungeret som tilflugtssted for tusinder af ekstremister, været under militær kontrol.

Af Redaktionen

Egyptiske kristne

Del artikel

Kopterne i Delga lider stadig underforfølgelse fra islamisterne trods hærens og politiets tilstedeværelse. Vidner fortæller at “Det Muslimske Broderskab går fra dør til dør til de kristnes hjem lige foran politiet og forlanger at de tier. Hvis de siger noget, vil de dø.”

I følge Anba Aghabious, en præst fra Delga, så beskylder Det Muslimske Broderskab de kristne for at have bragt militæret til byen: “Vores dagligdag er stadig præget af terror”.

Et andet vidne fortæller at “islamisterne tvinger folk til at skrive under på at de ikke har været udsat for nogen angreb fra ekstremisternes side. Hvis de ikke vil skrive under, vil Det Muslimske Broderskab ødelægge deres hjem så snart hæren forlader byen.”

Den 14. august udnyttede islamisterne det kaos der var opstået i kølvandet på opløsningen af den pro-Morsi demonstration der fandt sted i Cairo, og indtog Delga og indførte sharia-lovgivning for alle indbyggerne. Det Muslimske Broderskab brændte mindst 62 hjem og tvang havdelen af byens indbyggere til at flygte ud af guvernementet Minya. Mange af dem bor nu på gaden eller har fået husly hos kristne og muslimske familier.

Den 20. september bekendtgjorde politiet at hjernen bag terrorhandlingerne mod de kristne i Minya og Delga er en mand ved navn Abdel Maged, leder af gruppen al-Jamaa Islamya, som flygtede til Øvre Egypten den 2. juli efter at Mohamed Mursi blev afsat.

Kilde: AsiaNews