Usbekistan

Ikke-kategoriseret

Kristne i Usbekistan straffet for at have bibler

Af Redaktionen

Del artikel

Sharofat Allamova, en protestant fra Urgench i det nordvestlige Usbeskistan, er blevet idømt halvandet års tvangsarbejde efter at være blevet fundet skyldig i anklager om “illegal produktion, opbevaring, import eller distribuering af religiøs litteratur”. Dommeren i sagen, Makhmud Makhmudov, nægtede at udtale sig til Forum 18 News Service.

Allamova vil blive anbragt i et lavtlønnet offentligt job, og hendes løn vil blive yderligere reduceret ved at hun skal betale 20 procent af den tilbage til staten mens hun afsoner sin dom. Hun vil kun kunne rejse internt i Usbekistan med en skriftlig tilladelse fra staten og har forbud mod at forlade landet.

Det er blevet foreslået at det hemmelige politi NSS har overtalt vidner til at komme med falske vidneudsagn mod Allamova. I en anden sag er der blevet uddelt bøder til nogle protestanter i Tashkent for at have mødtes i et privat hjem og at have været i besiddelse af kristen litteratur, og for at have været i besiddelse af en bibel og Det Nye Testamente. Lokale baptister pointerer at disse bøder ikke er tilladt ifølge usbekisk lov.

Kilde: Forum 18 News, som Dansk Europamission er medstifter af og involveret i ledelsen af.