Indien

Ikke-kategoriseret

Missionær løsladt efter otte år i fængsel

Pastor Samuel fra Gospel for Asia-fællesskabet blev arresteret på grund af mistanker om at han havde forbindelser til en maoistisk gruppe. I fængslet delte han evangeliet og 20 fanger blev omvendt til kristendommen.

Af Redaktionen

Del artikel

En missionær fra Gospel for Asia-fællesskabet er blevet løsladt efter at have tilbragt otte år i fængsel på falske anklager om terrorisme. Pastor Samuel blev løsladt midt i marts, men hans løsladelse blev først offentliggjort for nylig. Pastoren blev arresteret i 2004 i den indiske delstat Jharkhand for at have taget del i en opstand forårsaget af naxaliter (maoister) hvor 19 politimænd blev dræbt. Selvom han til stadighed har fastholdt at han ikke havde noget med det at gøre, blev han fængslet i otte år som følge af talrige forsinkelser i sagsbehandlingen. Pastor Samuel fortsatte ufortrødent sin kamp for at blive frifundet og brugte sin tid i fængslet på at forkynde Guds ord.

“Jeg var meget glad for at modtage opringningen om at pastor Samuel var blevet løsladt fra fængslet”, sagde K. P. Yohannan, stifter og formand for Gospel for Asia, en protestantisk organisation der opererer i Indien, Sri Lanka, Bangladesh, Bhutan, Myanmar og Nepal.

“Jesus sagde at vi ikke skulle blive overraskede over at blive udsat for forfølgelse når vi følger ham”, forklarede han. Men, “jeg er så lettet over at vores bønner er blevet hørt. Vores broder har været trofast over for sit kald og er nu fri igen.”

Samuels tid i fængslet blev forlænget i årevis, fordi der hele tiden var forsinkelser på appeller og høringer så han ikke kunne komme hjem til sin kone. Men i løbet af de otte år vandt han fængselsbetjentenes tillid, og han fik lov til at holde bedemøder på søndage og fredage. Mange i fængslet kom til tro på Kristus.

Så tidligt som august 2010 afgjorde en indisk domstol at alle anklager mod ham skulle frafaldes på grund af manglende beviser for medskyldighed eller forbindelse til oprørerne. Men den sidste høring der skulle til før han kunne løslades, blev først fastsat til at finde sted i marts i år.

“Jeg var meget deprimeret på grund af denne situation, men Herren hjalp mig til at indse at Han havde en særlig plan for mig i fængslet”, sagde pastor Samuel. “Herren hjalp mig til at dele Kristi kærlighed med fangerne. Gennem min tjeneste kunne jeg se den forandring der skete i deres liv.”

Under hans tid i fængslet konverterede cirka 20 fanger til kristendommen. “Fordi broder Samuel forblev trofast på trods af forfølgelse, så er der mange i fængslet, der ellers aldrig ville have hørt om Jesu kærlighed, der nu glade priser hans navn”, sagde stifteren af Gospel for Asia.

Kilde AsiaNews