Indien

Ikke-kategoriseret

Kirke brændt af i Tamil Nadu

To unge kristne formåede at stoppe ilden og undgå en katastrofe. Ledere fra Det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC) udtaler: "Hindunationalistiske grupper ophidser til anti-kristent had. Opførelsen af nye kirker er i fare".

Af Redaktionen

Del artikel

Intolerance mod den kristne minoritet intensiveres i Tamil Nadu. I ly af natten satte en gruppe ukendte gerningsmænd ild til Bethel Bible Church, en pinsekirke i landsbyen Puthasanthai i Namakal-distriktet.  Takket være den hurtige indgriben fra to medlemmer af menigheden der lå og sov i bygningen, blev ilden slukket før den nåede at ødelægge kirken. Pastor Paul Arguman rapporterede sagen til politiet, og de har nu sat vagter rundt om kirken og “svoret” at retfærdigheden vil ske fyldest.

Ifølge Sajan K. George, formand for GCIC, er det den hindunationalistiske religiøse organisation Munnani, som går ind for antikonverteringslovene, der er ansvarlig for den voksende religiøse intolerance i Tamil Nadu, fordi de “opildner til had mod kristne”.

“Diskrimination,” sagde George, “bliver også rettet mod religiøse bygninger. I Kanyakumari-distriktet kræves der skriftlig tilladelse fra distriktsadministrationen hvis man vil bygge en kirke eller et bederum. Men myndighederne nægter ofte at give disse tilladelser eller lader sagerne ligge og vente i lang tid”.

Den forsøgte ildspåsættelse er den tredje anti-kristne hændelse i Tamil Nadu i 2013. I 2012 registrerede GCIC 13 hændelser. Antikonverteringsloven i Tamil Nadu, som blev vedtaget i 2002 blev ophævet igen i 2005 af premierminister J. Jayalalithaa.

Kilde: AsiaNews