Egypten

Ikke-kategoriseret

Kristen egypter i Libyen død i politiets varetægt

Arresteret for meddelagtighed i egyptisk kristen boghandlers missionsaktivitet

Af Redaktionen

Del artikel

En af de fire egyptiske kristne som vi har omtalt som tilbageholdt af myndighederne i Libyen, er desværre afgået ved døden. Han var i forvejen blevet mishandlet af politiet i forbindelse med sin arrestation, men det er endnu uvist hvorvidt dødsfaldet direkte er forårsaget af denne mishandling. Egypteren ved navn Abdel Malak havde klaget over stærke smerter i brystet. Han blev bragt til hospitalet for at blive undersøgt og derefter tilbage til arresten, hvor han i løbet af den 10. marts afgik ved døden.

Det er stærkt bekymrende, især for familierne til de andre tre arresterede egyptere. Boghandleren som var den første af de fire der blev arresteret, har ifølge hustruens udsagn også klaget over stærke smerter i brystet. Oven i den oprindelige anklage for proselytiseren står han nu beskyldt for spionage og risikerer dermed dødsstraf.

Bed for at de resterende tre må blive løsladt, og at den afdøde må blive bragt tilbage til Egypten så at hans efterladte i det mindste kan give ham en kristen begravelse.