Indien

Ikke-kategoriseret

Antikristen vold skæmmer fastetiden i Indien

Tre hændelser på tre dage i Chhattisgarh, Madhya Pradesh og Andhra Pradesh. Politiets passivitet og myndighedernes ligegyldighed lægger vejen åben for at fundamentalistiske hinduer kan angribe kristne.

Af Redaktionen

Del artikel

I nogle områder i Indien lever de kristne i frygt på grund af mangel på politisk vilje til at sætte en stopper for anti-kristen vold og på grund af politiets meddelagtighed i kriminalitet, fortæller Sajan George, formand for det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC), som talte med AsiaNews om de seneste anti-kristne angreb som fandt sted den 8., 9. og 10. februar i Madhya Pradesh, Andhra Pradesh og Chhattisgarh.

Det værste angreb skete om fredagen i Rajnandgaon i Chhattisgarh. Mindst 100 medlemmer af de hindunationalistiske grupper Bajrang Dal, Rashtritya Swayamsevak Sangh (RSS) og Vishwa Hindu Parishad (VHP) stormede en kirke hvor en pinsemenighed, the Indian Christian Mission, var i gang med et tredages bedemøde (fra 7.-9. februar).

Angrebsmændene tævede de troende med jernstænger og anklagede dem for tvangskonverteringer. Flere end 30 mennesker endte på hospitalet med alvorlige kvæstelser. Efter endt behandling blev de sårede bedt om at forlade hospitalet, fordi de ansatte frygtede at hindufundamentalisterne ville gå til angreb.

De der ikke blev såret, anmeldte angrebet til politiet, men politiet nægtede at efterkomme deres ønske og oprettede i stedet en anmeldelse af kirken og dens medlemmer.

Om lørdagen angreb en gruppe hinduekstremister to præster fra en pinsekirke i Nagpur i Madhya Pradesh midt under et bedemøde. Ofrene, pastor Jorder og pastor Ilam, blev kørt til skadestuen på det nærmeste hospital. Også i dette tilfælde nægtede politiet at optage rapport om hændelsen og påstod i stedet at kirken hvor mødet var blevet holdt, ikke var registreret til religiøs brug.

Det sidste angreb fandt sted om søndagen i Adilabad distriktet i Andhra Pradesh. Medlemmer af gruppen Hindu Vahini, en lokal nationalistisk hinduorganisation, anmeldte en kristen mand ved navn Anand Rao for tvangskonverteringer. Han var kommet for at holde et foredrag om Bibelen.

Uden at undersøge om der var hold i anklagerne, sigtede politiet manden og varetægtsfængslede ham. Dagen efter blev han løsladt mod kaution.

“Nu hvor fastetiden er begyndt, vil de kristne mødes jævnligt for at bede eller fejre messe, både offentligt og privat. Af denne grund bør de være under beskyttelse”, sagde formanden for GCIC, Sajan George.

Men, angreb af denne art “viser at ikke blot religionsfrihed og tolerance, men også retssikkerheden er i fare”, tilføjede han.

Kilde: AsiaNews