Syrien

Ikke-kategoriseret

Muslimske oprørere bortfører to præster i Syrien

Søndag den 10. februar blev en armensk katolsk præst, fader Michael, og en ortodoks præst bortført i Aleppos kristne kvarter. Kilder fortæller om brutale drab udført af islamistiske ekstremister. En bilbombe er eksploderet ved den tyrkisk/syriske grænseovergang ved Cilvegozu.

Af Redaktionen

Del artikel

En gruppe oprørere tæt på muslimske ekstremister bortførte søndag en armensk katolsk præst ved navn fader Michael, og en endnu uidentificeret ortodoks præst. Begge arbejdede i Aleppo. Kilder fortæller til AsiaNews at byens kristne indbyggere er meget bekymrede over angrebet. “Den ekstremistiske vold bliver værre og værre for hver dag. Muslimske militser dræber alle som de mistænker for at have forbindelse til regimet, inklusiv kvinder og børn. Folk i området sammenligner tiden nu med den osmanniske erobring for 500 år siden”.

I flere uger har indbyggerne klaget over tilstedeværelsen af tropper fra al-Nusra Front, en gruppe af islamiske ekstremister som ønsker at omdanne Syrien til en islamisk stat, og som er frygtet af alle, selv oprørsbevægelsen Free Syrian Army.

Den 6. februar stormede tropper fra al-Nusra Front det kristne kvarter Jdeideh. I samme område blev byens største evangeliske kirke ødelagt allerede i november.

Der er mange udlændinge med i al-Nusra Front, bl.a. muslimer fra Indonesien og Filippinerne, hvilket bekræftes af en udtalelse der blev offentliggjort på internettet, fra lederen af Abu Sayyaf, en ekstremistisk muslimsk gruppe der opererer i Filippinerne og har forbindelser til al-Qaeda. I udtalelsen opfordres muslimer til at tage til Syrien og ofre deres liv for islam.

“Disse krigere lever for vold og mord. De handler uden medfølelse og gør ingen forskel på folk”, fortæller kilder. “Når de dræber, vender de sig til Gud, som om det er en offerhandling”.

I mellemtiden fortsætter kampene mellem militæret og oprørsgrupper over hele Syrien. Flere end 60.000 er døde indtil videre.

I går dræbte en bilbombe 13 mennesker nær den tyrkiske grænse ved en vejspærring ved Cilvegozu. Det er en grænseovergang cirka 100 kilometer nordvest for Aleppo og er den vigtigste flugtrute for syriske flygtninge der flygter fra krigen. Ruten har været under oprørernes kontrol i flere måneder.

Kilde: AsiaNews