Nepal

Ikke-kategoriseret

Slut med kommunisme – nu bliver Nepal kapitalistisk

Af Redaktionen

Del artikel

En talsmand for Nepals Forenede Kommunistiske Parti (Maoisterne) kom med udmeldingen ved partikonventionen. Udsendinge fra udenlandske kommunistpartier har svært ved at skjule deres forundring. Nepal forlader kommunismen til fordel for kapitalismen. Det forlyder det fra Agni Sapkota, som er talsmand for regeringspartiet Nepals Forenede Kommunistiske Parti. “Den globale kontekst og vores geopolitiske situation viser at kommunismen ikke gavner vores land”, fortalte han til partiets syvende konvention. Med dette in mente vil maoisterne nu gennemgå en “fredelig transformation”. Ved den første partikonvention i 21 år, genvalgte partiet Pushpa Kamal Dahal som deres formand. I sin tiltrædelsestale  opfordrede hans sine partifæller til at “kæmpe sammen for at fremme landets økonomi og bringe velstand til de fattige”. Udsendinge fra kommunistpartier i andre lande bød beslutningen om at undergå en “fredelig transformation” velkommen, og tilsluttede sig beslutningen om at droppe ekstremistiske maoistiske holdninger. Der var dog også mange der udtrykte forundring over beslutningen om at gå over til kapitalismen.