Egypten

Ikke-kategoriseret

Islamister angriber igen en kirke i Egypten

Under et angreb den 15. januar blev en sognegård under opførelse ødelagt

Af Redaktionen

Del artikel

Hundreder af islamister har ødelagt en bygning tilhørende Skt. Georg Taymahs Koptiske Ortodokse Kirke i Fayyoums stift, beliggende i det centrale Egypten 133 km syd for Kairo. Ifølge det egyptiske nyhedsbureau Middle East Christian News skete det den 15. januar om eftermiddagen. Grunden til angrebet er endnu ukendt. Bygningen, der skulle fungere som sognegård, var under opførelse.

Pastor Rafic Greiche påpeger at den slags hændelser er blevet almindelige i Egypten efter at Det muslimske Broderskab kom til magten. “I denne uge er yderligere tre bygninger blevet angrebet i andre dele af Egypten,” fortæller han. Præsten sagde at disse hændelser sker i landlige områder, og de er ofte forbundet med stridigheder mellem det koptiske og det muslimske samfund. Religiøst had er blot en undskyldning. Dertil kommer det klima af straffrihed og usikkerhed som i de senere år har tilladt mange familier med bånd til det kriminelle miljø at agere uden at det får konsekvenser for dem.

Efter præsident Mubaraks fald og Det muslimske Broderskabs og salafisternes magtovertagelse er angreb på kirker og kristne bygninger tiltaget. I de fattigste områder i landet, men også i hovedstaden, har nedskæringer i det offentlige sikkerhedsapparat og i hæren efterladt de kristne magtesløse over for disse angreb, som salafisterne har opildnet til. Med deres penge og løfter opfordrer ekstremisterne beboere til at drive kristne bort og overtage deres ejendomme idet de drager fordel af fraværet af klare love og regler vedrørende opførelse af religiøse bygninger.

Kilde: AsiaNews