Indien

Ikke-kategoriseret

Huskirke i Karnataka angrebet af hindumilits

Af Redaktionen

Del artikel

Tyve radikale hinduer fra grupperingerne i Bairang Dal og Rashtriya Swayamsevak Sangh angreb den 11. november en huskirke, som ligger i den sydindiske delstat Karnataka. De tiltvang sig adgang til kirken idet gudstjenesten gik i gang og angreb de troende og tævede menigheden og pastoren for påståede tvangskonverteringer af hinduer til kristendommen. De brændte også bibler, råbte ukvemsord og smadrede døre og vinduer. Den sårede pastor Koshy Abraham og medlemmer af menigheden blev efterfølgende behandlet på et privat plejehjem.

Pastor Koshy har tjent sin menighed på cirka 55 troende i de sidste fem år i en lejet bygning i Kushalnagar i Coorg distriktet. Et medlem af menigheden anmeldte hændelsen til det lokale politi, og politiet ankom ved middagstid for at afhøre folk. Kirkeledere fortalte dem om de gentagne uprovokerede angreb fra hindumilitserne mod kirken. Senere på aftenen blev der indgivet rapport og fem af gerningsmændene blev anholdt.

Selvom Indien er et demokrati med religionsfrihed for indbyggerne, bliver kristne ofte mål for hinduekstremister. Angrebene varierer fra trusler og tæv til voldtægt og mord. Kirker, forretninger og kristne hjem er blevet brændt ned.

De værste kristenforfølgelser finder sted i delstaten Orissa. Et stort antal kristne holder deres tro hemmelig og holder deres tro for sig selv eller deltager i undergrundskirker på grund af de alvorlige trusler mod deres sikkerhed.

Bøn du kan bede derhjemme

“Far ikke op over forbryderne, vær ikke misundelig på dem, der øver uret, for de visner hurtigt som græsset og tørrer ud som de grønne vækster”. (Sl. 37, 1-2).

Gud Fader, hersker over himmel og jord, al magt og vælde er i dine hænder, ingen kan stå imod dig. Herre Gud, vi husker din medfølelse og barmhjertighed gennem historien. Vi lægger den indiske nation frem for dig, hvor du ved at folk jævnligt lider under religiøs intolerance, selvom der er trosfrihed ifølge loven. Vi lægger også kirken i Karnataka, IPC Prayer House og pastor Koshy Abraham foran dig. Kirken blev skadet og de troende blev såret under angrebet. Herre Gud, helbred deres sår og bliv ved med at beskytte dem mod fremtidige uprovokerede angreb. Herre, må dit lys skinne ind i hjerterne på hinduekstremisterne, så også de må vende sig mod dig i tro og angre. Beskyt alle troende mod yderligere forfølgelse. Vi takker dig for at de skyldige blev arresteret. Velsign menigheden så de kan blive ved med at stå fast. Det beder vi om i Jesu navn. Amen.

Kilde: CSW