Laos

Ikke-kategoriseret

Pastorer fængslet og lagt i lænker for at holde bedemøder

Regeringen i Laos fortsætter den hårde linje mod de kristne i landet

Af Redaktionen

Del artikel

Mere end en uge efter at de var blevet tilbageholdt, sad tre pastorer stadig fængslet for deres engagement i huskirker.

De er blandt fem kristne ledere som blev tilbageholdt den 11. september i Phin distriktet i Savannakhet provinsen. De to er senere blevet løsladt, fortæller Human Rights Watch for Lao Religious Freedom (HRWLRF), som også yder advokatbistand til dem.

Ifølge HRWLRF holdes de tre pastorer, pastor Bounlert fra Alowmai kirken og den kristne gruppe i Phin distriktet, pastor Adang fra Kengsainoy kirken og pastor Onkaew fra Kapang kirken, stadig i håndjern. Derudover forlyder det at pastor Onkaew har fået sine fødder spændt fast, en metode som menneskerettighedsforkæmperne fortæller ofte bruges af politiet til at torturere fanger med.

Bekymrende tilstande

HRWLRF udtrykker bekymring over forlydender om at politifolk fra distriktet skal have besøgt pastorernes kirker og afhørt deres koner. De har angiveligt spurgt om ting såsom: “Hvem overtalte dig til at blive kristen?”, “Hvorfor tror du på kristendommen?” og “Hvem fra jeres kirke blev først kristne?”

Politiet spurgte også: “Hvor får kirken penge fra?”, “Hvor mange penge blev der brugt til at bygge kirkebygningen?” og “Hvilken type arbejde laver pastoren til daglig?”.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra politiet. Lokale myndigheder forvarer ofte deres handlinger med at de ønsker at beskytte de lokale traditioner i det kommunistiske Laos.

HRWLRF er bekymrede fordi  “Alle tre pastorer er udsat for fysiske lidelser på grund af deres kristne tro og på grund af at de har opført huse der bliver brugt til gudstjenester”.

De fortæller også at tilbageholdelsen sker på det værst tænkelige tidspunkt for Adang og Onkaew som begge lider af alvorlige sygdomme og lider meget under det.

Det forlyder at familiemedlemmer har søgt om tilladelse fra myndighederne til at få dem behandlet på provinshospitalet i Savannakhet, men endnu er der ikke kommet noget svar på ansøgningerne.

Kilde: Ucanews