Indien

Ikke-kategoriseret

Kristne angrebet og tvunget til at deltage i hinduritualer

Der rapporteres om to hændelser i Karnataka hvor hinduekstremister har tvunget kristne til at deltage i 'renselsesceremonier' i et hindutempel for at tvinge dem til at afsværge deres kristne tro. Ifølge Det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC) er "disse angreb organiseret af hindupartiet i et forsøg på at vinde stemmer".

Af Redaktionen

Del artikel

De to nye hændelser skete med kun en dags mellemrum i staten Karnataka. I begge sager blev ofrene angrebet i deres egne hjem af ultranationalistiske hinduer der prøvede at tvinge dem til at afsværge deres kristne tro.

Formanden for GCIC, Sajan K. George, mener at det bliver mere og mere tydeligt at overfaldene er “organiseret”, fordi “i Karnataka og andre stater styret af partiet Bharatiya Janata, går religion og politik hånd i hånd og bliver brugt til at vinde så mange stemmer som muligt”, siger han.

Den seneste sag blev rapporteret d. 23. september i Gudadahalli Hearaghatta nord for Bangalore. To aktivister fra gruppen Rashtriya Swayamsevak Sangh infiltrerede et bedemøde, ledet af pastor Muniraju. Da mødet var begyndt, brød yderligere otte aktivister ind i bygningen. Da de var kommet ind i kirken, brændte eller ødelagde de alle de bibler og anden litteratur de kunne finde og tævede pastoren.

For at afskrække menigheden, slæbte de ham og fem andre med til et hindutempel omkring en kilometer derfra. Her tvang de dem til at deltage i et såkaldt ‘pooja’, et hinduistisk ritual. Før de slap dem fri, advarede de dem mod at holde flere bedemøder.

Dagen før, om fredagen, blev Bethel Prathanalaya kirken i Shimoga disktriktet angrebet på samme måde. Menigheden på 25 personer bliver ledet af p. Kumar Hanumanthappa. Menigheden var på denne dag taget til nabolandsbyen Voddarahalli Thanda som gæster hos fem familier fra byen.

Cirka 20 aktivister fra Rashtriya Swayamsevak Sangh og Bajrang Dal stormede bedemødet og sagde til deltagerne at det ville få “frygtelige konsekvenser”, hvis de blev ved med at praktisere deres kristne tro.

Efter at de havde tævet nogle af deltagerne i mødet og brændt nogle af biblerne, tvang hinduerne hele forsamlingen til at gå til det nærmeste hindutempel og deltage i en ‘renselsesceremoni’. Da de fik lov til at gå, tog et par af de kristne ind til den lokale politistation og indgav en formel anklage. Der er dog ikke blevet foretaget nogen anholdelser i sagen endnu.

Sajan George fra GCIC udtaler: “I paragraf 14 i den indiske forfatning står der at alle er lige for loven. Og alligevel ser vi i disse overfald på kristne og kristnes kirkebygninger at gerningsmændene går fri, mens de uskyldige ofre bliver arresteret.”