Iran

Bibelsmugling og -oversættelse

Ny Testamenter går som varmt brød i Iran

I dybeste hemmelighed sikrer Dansk Europamissions venner trykning og indsmugling af Det Nye Testamente til Iran - og iranerne modtager det med glæde.

Af Samuel

Del artikel

Vor samarbejdspartner fortæller her hvordan befolkningen i Iran længes efter at høre Evangeliet:

“I tyve år har jeg søgt efter Evangeliet”

En midaldrende mand blev så lykkelig da han fik Det Nye Testamente på persisk at han sagde: “Jeg har læst mange bøger om andre religioner i et forsøg på at finde sandheden. Men jeg har ikke fundet den ægte sandhed endnu. I tyve år har jeg søgt efter Evangeliet, og nu vil jeg læse det og se om det er sandheden”.

Den unge troende som vidnede for ham sagde: “Jeg tror at dette er den eneste sandhed”. Manden sagde: “Jeg vil læse det, og jeg håber at det er sandt”.

Mange unge udfordrer præstestyrets strenge krav og søger alternativer til islam.

Reddet fra selvmord

En kirkeplanter delte sin store glæde over de 1000 eksemplarer af Det Nye Testamente, som hans kirkenetværk havde modtaget tidligere på måneden. “Disse Nye Testamenter er den bedste måde hvorpå vi kan dele Kristi kærlighed med det iranske folk. Folk i Iran vil virkelig gerne modtage dem her. Jeg har personligt uddelt tusinder igennem de sidste par år, og der har kun været en enkelt person der har takket nej”. Han gik videre med at dele et nyligt modtaget vidnesbyrd og anmodning om forbøn: ” For et par uger siden vidnede vi for en kvinde som skulle til at begå selvmord, og vi gav hende et eksemplar af Det Nye Testamente. Gudskelov gennemførte hun ikke sine planer. Bed for de mange andre i Iran der overvejer selvmord. Bed om at Guds ord også må nå dem”.

Kvinder tvinges til religiøs påklædning – men under denne overflade er mange hjerter åbne for evangeliet.

Politimand får Ny Testamente og lader bibelsmugler gå fri

I et rum i Teherans internationale lufthavn begynder en toldbetjent at udspørge Karim, en ung iransk kirkeplanter. “Tilhører disse dig?” spørger han. Karim var lige blevet taget i tolden på vej hjem til Iran med kufferten fuld af Ny Testamenter. “Ja de gør”, svarer han, mens han i sit stille sind beder om mod. “Du ved godt at de ikke er tilladt, så hvorfor tager du dem med ind i vores land?” Gud gav Karim mod. “Jeg har læst denne bog, jeg har mødt Jesus Kristus, og han har ændret mit liv. Jeg ønsker at dele denne bog med andre så de også kan møde Ham. Hvis du læser denne bog, så kan du møde Jesus Kristus.” Andre betjente blandede sig nu i diskussionen, og i forvirringen trak en anden betjent Karim til side og sagde at han altid gerne havde villet læse Det Nye Testamente. Karim havde et eksemplar i sin lomme og gav ham det uden at de andre lagde mærke til det.

Karims mod havde gjort indtryk, og han fik lov til at gå med en advarsel.

Evangelister i Teheran

Nogle kristne trænet af Dansk Europamissions samarbejdspartner, sammensatte et hold evangelister der skulle vidne i Teheran. De bad i en uge og planlagde at uddele Det Nye Testamente på persisk samt film om Jesus i en travl del af byen. De var spændte over at skulle vidne om Jesus, men var forståeligt nok også en smule nervøse. De tog hen til en meget fyldt park for at kunne nå så mange mennesker som muligt. Holdet vidste at det hemmelige politi ofte befandt sig på steder med store menneskemængder. “Hvad skal vi gøre hvis det hemmelige politi fanger os?”, spurgte en fra gruppen, hvortil pastoren svarede: “Så må vi stole på Gud”.

De gik ind i parken to og to, og pastoren tog en ung mand med sig som var temmeligt bange. De så en muslimsk familie på skovtur og præsenterede sig for dem og begyndte at vidne om Kristus. Familien fulgte den iranske tradition om at man skal være gæstfri, og inviterede dem til at spise med. Datteren i familien fortalte dem: “Faktisk tog vi af sted i dag med et håb om at Gud ville tale til os på en eller anden måde.” De kristne satte sig derfor hos dem og fortalte dem de gode nyheder mens de spiste. Pastoren gav dem derefter et eksemplar af Det Nye Testamente, og pigen blev meget glad. “Jeg vidste at Gud ville tale til os i dag. Gud har ikke glemt os for Han har sendt jer til os”, sagde hun. Familien bad de to mænd om at bede for dem. Efter de havde bedt, fik de deres kontaktinformationer så de kunne holde kontakten.