Kasakhstan

Ikke-kategoriseret

Pastor dømt for at bede for syg mand FRIKENDT efter appel

Pastor Yerzhan Ushanov, som var blevet idømt en stor bøde for at bede for en syg mand der kom i hans kirke, er nu blevet frikendt.

Af Samuel

Del artikel

Dansk Europamissions partner i Kasakhstan er meget glade for at kunne overbringe os den glædelige nyhed om frikendelsen. I Dansk Europamissions blad og på www.forfulgtekristne.dk har man kunnet læse om pastor Yerzhan Ushanov, leder af en kirke i Taraz, der i september 2011 blev fundet skyldig i at have anvendt hypnose. Pastor Yerzhan appellerede sagen, og ifølge Dansk Europamissions kilder sagde pastoren at disse anklager var absurde, udokumenterede og grundløse da han modsætter sig brug af hypnose.

Pastor Yerzhan, her sammen med sin familie, er nu frikendt

For at finde beviser mod pastoren brød fem ansatte fra efterretningstjenesten ifølge nyhedstjenesten Forum 18 ind i Ushanovs hjem og fabrikerede beviser mod ham. På et tidspunkt under ransagningen spurgte de pastor Yerzhen om han ville gå uden for og fortælle personer fra kirken at de ikke skulle forstyrre ham. Da han kom tilbage, så han bogen Moderne hypnose der slet ikke tilhørte ham.

Han blev dømt til at betale en bøde samt sagsomkostningerne svarende til omkring 7.500 danske kroner.

Pastoren appellerede dommen, og højesteret fandt at der “ikke var noget kriminelt i hans handlinger”, oplyser Barnabas Fund.

Dansk Europamissions arbejde i Kasakhstan

Dansk Europamissions givere har sikret at der netop nu gennemføres et hjælp-til-selvhjælpsprojekt for kristne i landet. Hjælpen består af indkøb af husdyr, eksempelvis får, kyllinger og køer, til et rehabiliteringscenter for stofmisbrugere, alkoholikere og hjemløse i en del af landet der er præget af stor social nød.

For det første sikrer projektet at beboerne gennem det daglige arbejde med pasning og fodring af dyrene får meningsfyldt beskæftigelse.

I baggrunden ses nogle af de netop indkøbte får som de tidligere misbrugere og hjemløse skal passe.

For det andet får centret en indtægtskilde da det kan opdrætte og sælge dyr, og driften kan derigennem i højere grad hvile i sig selv.

For det tredje styrker det kirken i landet da arbejdet er et vidnesbyrd over for det omgivende samfund og myndighederne om hvordan evangeliet om Jesus Kristus forvandler menneskers liv der lever på samfundets bund. Dermed kan myndighederne se at Guds Ord har en positiv indflydelse på samfundet, og man kan bede om at de vil lade sig inspirere af Bibelens ord – i stedet for at forfølge Kirken.