Usbekistan

Ikke-kategoriseret

Husmenighed ransaget under påskud af bombetrussel

Af Redaktionen

Del artikel

I Usbekistan fortsætter man med at straffe folk der udøver deres religionsfrihed uden statens tilladelse.  I et nyligt tilfælde ransagede politiet og det hemmelige politi NSS Natalya Kims hjem i Yukori-Chirchik, hvor en gruppe protestanter holdt møde. Lokale protestanter fortæller at ransagningen skete under påskud af at der var en bombe i huset. Mens politiet ledte efter den påståede bombe, konfiskerede de kristne bøger og en bærbar computer.

Efterfølgende blev 14 medlemmer af den uregistrerede protestantiske kirke idømt bøder for et “illegalt møde i et privat hjem”. Dommen blev afsagt efter den tid der kræves i loven, hvilket betyder at den ikke kan appelleres.

Natalya Kim selv blev idømt den største bøde på 60 gange mindstelønnen. Politiassistent Farhod Raimkulov fortalte til Forum 18 at “når mange mennesker forsamles på et sted, så er det det lokale politis pligt at undersøge hvad der foregår”. Da Forum 18 spurgte om det betød at politiet kunne eller burde ransage Raimkulovs hjem når han holder en fest eller et andet arrangement, hævdede han at han ikke havde taget del i ransagningen af Kims hjem.

Kilde: Forum 18 News, som Dansk Europamission er medstifter af og involveret i ledelsen af.