Kina

Ikke-kategoriseret

Planer om at udrydde huskirker i Kina

Af Redaktionen

Del artikel

Kinas regering har igangsat en kampagne i tre faser med det formål at udrydde protestantiske huskirker. Det kan man læse i en pressemeddelelse som blev offentliggjort fredag d. 20. april af China Aid Association (CAA). Regeringens strategi var tydeligt beskrevet i et dokument der blev offentliggjort sidste september under et træningsforløb for “Patrioter i det kinesiske samfund”, ledet af den statslige administration for religiøse anliggender, fortæller en unavngivet kilde fra CAA.

I dokumentet pålægges det de lokale myndigheder at gennemføre en grundig undersøgelse af huskirker over hele landet fra januar til og med juni i år og oprette en sagsmappe på hver af dem. I den næste fase, som skal køre de næste to til tre år, skal myndighederne på det kraftigste opfordre huskirkerne til at tilslutte sig den regeringsgodkendte Three-Self Patriotic Movement (TSPM). Og i fase tre, som skal afsluttes inden for de næste ti år, vil kirker der nægter at rette ind blive nedlagt, ifølge CAA.

Myndighederne vil ligeledes indføre forbud mod ordet “huskirke” og alle omtaler af huskirker på hjemmesider og i andre medier og erstatte det med udtrykket “husforsamlinger” – et udtryk der skal betegne grupper der mødes på steder der er underlagt TSPM. I en nyligt foretaget spørgeundersøgelse som CAA’s kilde udførte i flere provinser, har 95 % af huskirkerne allerede mærket til effekterne af disse undersøgelser, mens 85 % fortalte at der allerede var blevet oprettet sagsmapper på dem af de lokale afdelinger for religiøse anliggender.

“Siden begyndelsen af 2012 har vi lagt mærke til en øget forfølgelse af de kristne”, sagde CAA i en pressemeddelelse. “I tillæg til den fortsatte forfølgelse af Shouwang-kirken i Beijing er antallet af lignende sager steget med 20 % på et år og har bredt sig til andre områder, heriblandt kristen uddannelse, udgivelser og boghandlere”.

Kilde: Compass Direct News