Bangladesh

Ikke-kategoriseret

Konverteret tidligere imam næsten tæsket ihjel

Lokalsamfundet i Bangladesh accepterer ikke hans nye tro

Af Redaktionen

Del artikel

“Jeg tror på Kristus. Jeg bød Ham velkommen… Han er min Frelser,” siger “Vincent” (navnet er opdigtet af hensyn til sikkerheden), en tidligere imam fra Bangladesh, som er blevet kristen, og som af denne grund i lang tid har lidt under forfølgelse fra lokalsamfundet på sit fødested.

Hans trosrejse mod omvendelsen begyndte i udlandet, fjernt fra Bangladesh. Han blev døbt og fandt en kristen kvinde, hvis trossamfund han tilsluttede sig. Da de kom til Bangladesh, blev de budt velkommen med trusler og vold. Medlemmer af det lokale samfund tæskede ham næsten til døde.

Islam er statsreligion i Bangladesh, men forfatningen anerkender ikke sharia og garanterer religionsfrihed. Dette gør landet til en af de mest åbne muslimske stater, hvor omvendelser fra islam kan ske i en generelt tolerant atmosfære.

Dog betyder islams sociale og kulturelle dominans at folk i forbindelse med omvendelser fra islam kommer under alle mulige former for pres. I nogle tilfælde nægter notarer at underskrive dokumenter der bekræfter omvendelser. I andre tilfælde, som den tidligere imams, tyr folk til fysisk og psykisk vold.

Efter næsten to måneder på hospitalet er Vincent nu hjemme igen, men de samme muslimer som fulgte ham og havde stor respekt for ham da han var imam, kan ikke acceptere hans nye “status”.

Tæsk er heller ikke nok. Andre former for vold kan anvendes. Både han og hustruen har oplevet at blive frosset ud og blev tvunget til at flytte fra sted til sted. Vincent mistede til sidst sit arbejde og må nu overleve ved at tage de tilfældige småjob der byder sig.

I dag er han en mand i vanskeligheder. Alligevel har udelukkelsen fra hans samfund ikke skubbet ham bort fra Jesus. Han fortsætter med at gå til gudstjeneste mere end nogensinde før, og han gentager: “Jeg tror på Kristus. Jeg blev genfødt i Ham. Han er min Frelser.”

På baggrund af artikel af Maria Gomes, AsiaNews