Saudi-Arabien

Ikke-kategoriseret

Stormuftien af Saudi-Arabien vil udrydde kirker

Af Redaktionen

Del artikel

Den 12. marts udtalte det religiøse overhoved for Saudi-Arabien, Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah, at alle kirker på den arabiske halvø skal ødelægges. Udtalelsen har vakt vrede og forfærdelse blandt de kristne overalt i Mellemøsten og er blevet stærkt kritiseret af kristne ledere som betegner det som en uacceptabel overtrædelse af menneskerettighederne over for de millioner af gæstearbejdere der opholder sig i regionen omkring Den Persiske Golf.

Stormuftiens kontroversielle udtalelse fremkom som svar på et spørgsmål fra en delegation fra en kuwaitisk NGO. En politiker fra Kuwait havde i februar stillet forslag om et forbud mod opførelse af nye kirker, men forslaget blev ikke vedtaget. Så NGO’en tog kontakt til stormuftien og bad ham forklare hvad islamisk lov siger om det spørgsmål.

Stormuftien afgav sin kendelse med et citat fra Muhammed, som på sit dødsleje udtalte: “Der må ikke være to religioner på den arabiske halvø”. Dette citat er længe blevet brugt til at retfærdiggøre religiøs intolerance i landet.

I Saudi-Arabien er alle andre religioner end islam forbudt, og de kristne er tvunget til at risikere at blive anholdt for at bede i private hjem. Indtil for ganske nyligt var det slet ikke muligt for jøder at komme ind i landet.

Kilde: CSW Hong Kong