Laos

Ikke-kategoriseret

Fem kristne arresteret af embedsmænd i Laos

Situationen for de kristne i Laos er stadig meget skrøbelig. Myndighederne slår hårdt ned på huskirker der ikke hører til den godkendte kirke.

Af Redaktionen

Del artikel

I en landsby i det sydlige Laos blev fem kristne arresteret og tilbageholdt af embedsmænd midt under en gudstjeneste søndag d. 25. marts. De blev anklaget for at lede en religiøs bevægelse uden officiel tilladelse, fortæller organisationen Human Rights Watch for Lao Religious Freedom (HRWLRF).

De fem kristne fra Palansai-distriktet deltog i en gudstjeneste i den nærliggende landsby Boukham.  Det drejer sig om tre kvinder: Alee fra landsbyen Phosai, Poon fra landsbyen Pone, Narm fra landsbyen Natoo, og to mænd: Phosee og Viengsai, begge fra landsbyen Phosai. De har tidligere deltaget i adskillige gudstjenester i Boukham uden indblanding fra myndighederne. Medlemmerne af kirken i Boukham mødes i et privat hjem ligesom de fleste andre kristne gør i andre landsbyer.

Myndighederne er kraftige modstandere af at små grupper mødes uden for Laos’ regerings-godkendte evangeliske kirke, men mange kristne foretrækker at mødes i huskirker på grund af den strenge kontrol der bliver ført med aktiviteterne i den godkendte kirke. “Dette er normalt for Laos nu”, fortæller en pastor fra hovedstaden Vientiane til Compass Direct News under betingelse af at han kan være anonym. “I Vienitane kan vi se at tingene begynder at løsne lidt op. Men loven er flydende. Omstændighederne kan ændre sig fra dag til dag og situationen er stadig meget vanskelig i de forskellige provinser.”

Kilde: Compass Direct News