Egypten

Ikke-kategoriseret

Nye angreb mod kristne i Egypten

Af Redaktionen

Del artikel

Antikristen vold fortsætter i Egypten ifølge lokale kilder. Der var to separate episoder den 19. januar, henholdsvis i Øvreegypten og Nedreegypten (syd og nord). Den første episode havde direkte at gøre med parlamentsvalget, idet volden fra de muslimske salafister sigtede på at hindre de kristne i at stemme. I landsbyen al-Rahmaniya Qibli nær byen Nag Hammadi i guvernementet Qena angreb en muslimsk menneskemængde huse, hytter, butikker og forretninger, idet de råbte “Allahu Akbar”. En 16-årig dreng blev ramt af en kugle, og en 40-årig mand fik læsioner i ansigtet.

Vidner fortæller til Assyrian International News Agency (AINA), at sikkerhedsstyrkerne ikke greb ind hurtigt nok til at slå angrebet tilbage og forsvare de kristne. Selv brandkorpset udskødderes indgreb, idet de først ankom 1½ time efter angrebet, da de fleste af bygningerne allerede stod i flammer. En kilde tilføjer, at en hytte tilhørende en kristen blev brændt ned for at gøre plads til bygningen af en moské. Der er allerede 300 moskéer i området, mens der kun er én kristen kirke, og det selv om de kristne på stedet udgør halvdelen af befolkningen.

Ifølge de kristne er den antikristne vold relateret til parlamentsvalget. Salafisterne ønsker at forhindre det kristne mindretal i at stemme, idet deres 20.000 stemmer kunne føre til, at magtbalancen i området ville blive forrykket. De kristne stiller sig nær den moderate muslimske fløj, som er modstandere af islamisterne. Et vidne bekræftede, at “ingen kopter (kristen) fra al-Rahmaniya Qibli kunne stemme,” og at “salafisterne vil vinde valget.”

I en anden episode samme dag brød salafister og medlemmer af Det muslimske Broderskab ind i Abu Maqar-kirken i Bahtim i guvernementet Qalyubia lige nord for Cairo. Da de brød ind, påstod de over for medlemmerne af kirken, at kirkebygningen var ulovlig. En ekstremist sagde også, at den 1.300 kvadratmeter store bygning “er perfekt til at bygge en moské og et hospital i.” Den lokale biskop, som stod for at skulle indvi kirken og fejre den første messe, har suspenderet alle gudstjenester af sikkerhedsgrunde, hvilket har udløst vrede og skuffelse hos hele menigheden.

(Kilde: AINA)