Indien

Ikke-kategoriseret

Indiens farligste delstat for kristne: Karnataka

For tredje år i træk er denne stat det sted i landet, hvor kristne er mindst sikre

Af Redaktionen

Del artikel

Angreb på kristne steg kraftigt i løbet af jule- og nytårsperioden i den sydindiske delstat Karnataka, der i 2011 for tredje år i træk blev udnævnt til at være det mest usikre sted for den religiøse minoritet. Med 49 sager om vold og fjendtlighed mod kristne i 2011 forblev Karnataka ifølge årsrapporten fra Evangelical Fellowship of India (EFI, Indiens Evangeliske Alliance) staten med det højeste antal tilfælde af forfølgelse.

Årsrapporten bærer titlen “Battered and Bruised…” (“Forslået og Skrammet…”). Det Globale Råd af Indiske Kristne (GCIC), der er hjemmehørende i Karnataka, dokumenterede mindst seks antikristne angreb mellem juleaften 2011 og nytårsdag. Den 25. december of aftenen slog omkring 20 personer ifølge GCIC kristne med sten og trækøller, da de fejrede jul i et hus i området Maindguri, nær Surathkal, ikke langt fra byen Mangalore, i distriktet Dakshina Kannada.

Angriberne, der angiveligt tilhørte en lokal ekstremistgruppe, Hindu Jagran Vedike (Hinduistisk Vækkelsesforum), overfaldt hensynsløst de kristne, heriblandt kvinder og børn. En 27-årig mand ved navn Joyson brækkede benet, en præstekone ved navn Lata blev såret i brystet, en 29-årig kvinde ved navn Roshini og en anden kvinde ved navn Annamma fik skader i hovedet, og en 23-årig mand ved navn Deepak fik brud på næsen ved angrebet.

En lokal kristen fortalte over telefonen nyhedstjenesten Compass, at politiet havde arresteret fem af overfaldsmændene, men at de var blevet løsladt mod kaution. GCIC’s formand, Sajan K. George, kaldte angrebene på kristne “beskæmmende” og “en skamplet på det verdslige og demokratiske Indien.” Den lokale regering og myndighederne var “meddelagtige i forfølgelsen mod kristne,” tilføjede han.