Sri Lanka

Hjælp til selvhjælp til nødlidende kristne

De kristne på Sri Lanka har brug for bibler og husdyr

Derfor har Dansk Europamission iværksat et projekt, hvor de forfulgte kristne får bibler, så deres desperate åndelige behov opfyldes, samt geder, køer og høns, så de får hjælp til selvhjælp.

Af Samuel

Del artikel

Mange srilankanske kristne er så fattige, at de ikke engang har råd til en bibel eller til at brødføde deres familier.

Billederne er fra tidligere hjælp til selvhjælps-projekter, vor erfarne samarbejdspartner har gennemført. Da resultaterne er gode, vil Dansk Europamission gerne hjælpe de forfulgte kristne i Sri Lanka på denne måde. 

Pastor Harsha Dhanushka fortæller på vegne af menigheden i Mahiyanganaya:

“De fleste af dem, der kommer i vores kirke, er bønder eller arbejdere, der tjener meget lidt; omkring 200-300 rupee om dagen. Det svarer til ca. 1-2 euro, og er ikke tilstrækkeligt til at brødføde deres familier. Selv midt i disse svære omstændigheder er det fantastisk at se deres hengivenhed og trofasthed til Jesus Kristus. De kommer hen i kirken og bruger timer på at læse og forstå Bibelen. Desværre har de ikke mulighed for at læse i Bibelen og meditere over skriften derhjemme, da de ikke ejer en bibel. De har ikke råd til at købe en.”

Denne menighed har på grund af gaver fra Dansk Europamissions givere fået bibler. Pastoren fortæller: “Vi vil gerne benytte denne mulighed til at takke jer, for at I har givet os denne smukke gave: Guds Ord, i denne svære tid for os. Da vi blev velsignet med de bibler, I gav os, blev hver og en af dem meget lykkelig over at eje deres egen bibel, og det bragte smilene frem på alles ansigter. Nogle af dem sagde, at det var en større gave end at modtage mad. Tak, og må Gud velsigne jer.”

En glad kristen modtager bibler

Der er stadig mange kristne på Sri Lanka, der er så fattige, at de ikke engang har råd til en bibel. Dansk Europamission ser det som vores privilegium, at vi, deres mere velstillede brødre og søstre, kan hjælpe disse forfulgte kristne med bibler og husdyr, så de får hjælp til selvhjælp og kan arbejde sig ud af fattigdommen.

Geder, køer og høns

Køer og geder producerer sund og nærende mælk, og høns giver æg, der er fulde af proteiner. Det kosttilskud har de fattige kristne brug for. Desuden kan de fattige kristne avle gedekid, kvier og kyllinger, som de kan sælge. Endvidere kan dyrenes gødning anvendes i landbrug.

Således betyder dyr hjælp til selvhjælp, så de kristnes økonomi kan styrkes, og de kan komme ud af fattigdommen. Tak for enhver gave, der går til at styrke den forfulgte kirke ved at opfylde både deres desperate åndelige og fysiske behov.