Nigeria

Ikke-kategoriseret

Dødstallet stiger i Nigeria

Den yderligtgående islamiske gruppe, Boko Haram, som for tre dage siden gav de kristne et ultimatum, gør nu alvor af deres trusler og har udført en række angreb på kristne i det nordlige Nigeria. Antallet af dræbte er nu oppe på 44 i alt.

Af Redaktionen

Del artikel

10.01.2012 Nigeria. De islamiske ekstremister angreb Gombe torsdag d. 5. januar, og antallet af døde herfra er nu oppe på ni kristne. I den efterfølgende weekend dræbte den samme gruppe terrorister mindst 21 kristne i nabostaten Adamawa, fortæller kilder. Medlemmer fra Boko Haram, som ønsker at indføre sharia-lovgivning i Nigeria, kom ud fra en moské i nærheden af Deeper Life Bible Church i området Boso i Gombe, som er hovedstaden i delstaten Gombe. De skød på en gruppe kristne, som var til et ugentligt vækkelsesmøde, fortæller lokale kilder. Silas Ugboeze, som lå i koma i tre dage på hospitalet i Gombe, døde 20 minutter efter at Compass Direct News ankom om lørdagen d. 7. januar.

En kristen, Jerry Johnson, blev skudt i benene under angrebet i Gombe (Compass Direct News)

Hans død bragte dødstallet op på ni og antallet af sårede efter angrebet op på 19. Ugboezes søn Gideon blev også dræbt, og hans 12-årige datter Victoria Silas Ugboeze blev såret i begge bryster. Indtil videre har hun overlevet ligesom hendes bror Daniel, som også blev skudt. Ugboezes enke var overvældet af sorg på hospitalet og var kun i stand til at sige: “Gud, hvor er du? Denne byrde er for tung for mig at bære”.

Boko Haram offentliggjorde d. 3. januar et ultimatum i en avis, hvor de truede med vold, hvis ikke de kristne forlod det overvejende muslimske Nordnigeria inden tre dage. Siden da har gruppen taget ansvar for drabene på mindst 44 mennesker i fire stater.  I Adamawa om aftenen fredag d. 6. januar blev 11 mennesker dræbt og mange andre såret ved den apostolske kirke i Nasarawa-området i Yola, som er hovedstad i staten. Tidligere samme dag blev 12 mennesker efter sigende dræbt da bevæbnede mænd, tilsyneladende fra Boko Haram, skød på en gruppe kristne handelsfolk, som holdt fællesbøn før de åbnede deres butikker i Mubi i Adamawa. De bevæbnede mænd skød også mod en anden gruppe kristne, som var samlet ved rådhuset for at arrangere transporten af deres slægtninge, som var blevet dræbt dagen før. Dette bragte dødstallet i Mubi op på 21.