Pakistan

Ikke-kategoriseret

Evangelist dræbt af skud i Pakistan

Af Redaktionen

Del artikel

16. november blev en evangelist skuddræbt af en uidentificeret mand. Den dræbtes familie tror, at det var en yderligtgående muslimsk gruppe, der havde udset sig manden som mål fordi han var kristen. 25-årige Zahid Jameel fortalte, at hans far, Jameel Saawan, og en medhjælper var i gang med at lukke deres kosmetikforretning i Karachi op onsdag morgen, da en ung mand pludselig dukkede op og skød hans far – først i halsen, derefter i ansigtet. Den unge drabsmand flygtede derefter på en motorcykel sammen med to andre, der havde holdt vagt for ham, sagde Jameel.

Jameels far havde ikke nævnt noget om at han skulle have modtaget mordtrusler i de seneste uger, men han havde tidligere modtaget trusler efter at han for to år havde sagt, at han ville starte en velgørende organisation, der skulle hjælpe fattige kristne i Essangri-området i Karachi. “Det er vores faste overbevisning, at min far blev dræbt fordi han prædikede om Bibelen. Der er ingen anden grund”, sagde Jameel. “Det var ikke et røveri, for drabsmanden gik bare hen til min far og skød ham”.

Michael Javeed, et tidligere medlem af lokalrådet i Sindh, fortalte, at han har kendt ofret i årevis, eftersom de begge stammer fra Quetta. “Sawaan var et meget godt menneske og var altid ivrig efter at hjælpe andre”, sagde Javeed. “Jeg tror også, at han blev dræbt af en religiøs gruppe, for han har tidligere sagt til mig, at han havde modtaget trusler fra den kant”

Kilde: Compass Direct News