Egypten

Ikke-kategoriseret

Går egyptens kristne en usikker fremtid i møde?

Det skelsættende valg den 28. november til det egyptiske parlaments underhus nærmer sig. Mange kristne er nervøse for fremtiden, men andre benytter det gunstige øjeblik til et uforfærdet vidnesbyrd om Jesus

Af Henrik Ertner Rasmussen

Del artikel

I juni besøgte jeg Egypten for første gang efter revolutionen, der første til præsident Hosni Mubaraks afgang. Før revolutionen var hans billede synligt stort set overalt på offentlige gader og pladser, men nu glimrede portrættet af “landsfaderen” ved sit fravær. Politiet var ikke nær så synligt i gadebilledet, som det ellers før i tiden har været.

Bibelarbejdet blomstrer – og behovet for forbøn føles akut

I den nuværende, usikre situation er Bibelselskabet ude med vejledning til kristne ud fra Bibelen, så at mennesker bliver fastere forankret i deres relation til Jesus Kristus og ikke fortvivler, fordi mange mener, at Det muslimske Broderskabs vil komme til magten og yderligere indskrænke de kristnes mulighed for at udtrykke deres tro. Det egyptiske Bibelselskab opfordrer også kristne verden over til at bede for Egypten, især for det kommende valg til parlamentet, som forhåbentlig bliver det første, ægte, frie parlamentsvalg i Egyptens historie.

Hjælp søges til de mest usselt stillede

Da endnu flere egyptiske kristne end ellers i de seneste måneder har udtrykt ønske om at emigrere til et vestligt land, er det vigtigt, at vi fra Danmark støtter vore brødre og søstre i Egypten, især de svageste og de mest sårbare. Et socialt, kirkeligt arbejde, der udgår fra den koptiske ortodokse kirke i “skraldsamlernes landsby” ved bjerget Muqattam i Cairos udkant, tager hånd om udviklingshæmmede børn af kristne familier, hvis eneste indtægtsmulighed er indsamling af affald. Med personlige ofre og hjælp fra udlandet er det lykkedes skraldsamlerne ikke alene at bygge flere kirker på bjerget, men også centre for grunduddannelse og et center for udviklingshæmmede.

Denne skole er ved at være færdigbygget, men der mangler f.eks. penge til en elevator, der er meget nødvendig, fordi bygningen er i otte etager, og mange af børnene er også fysisk handikappede. Hvert år i maj tager en frivillig medarbejder disse børn med på en sommerlejr, så de slipper ud af affaldsbyens støj og snavs til et lejrcenter, hvor de kan bade i rent havvand og lære at svømme samt dyrke almindelige lejraktiviteter, tilpasset deres tilstand, naturligvis. Hvert år er der brug for frivillige hjælpere til denne lejr for handicappede, og hvis der blandt vore læsere skulle være nogen, der gerne vil gøre en indsats for at hjælpe disse kristne i løbet af et par uger i 2. halvdel af maj, formidler Dansk Europamission gerne kontakten.