Ikke-kategoriseret

Islamiske ekstremister dræber kristen i Nigeria

Evangelist udsendt til delstaten Borno slået ihjel, efter at staben var blevet evakueret

Af Redaktionen

Del artikel

Kristne, der allerede er trætte af volden i Nigerias delstat Borno, er blevet endnu mere chokerede efter mordet på en evangelist. Mordet blev udført af ekstremistgruppen Boko Haram mindre end tre måneder efter at den dræbte en præst i Maiduguri. Den myrdede evangelist, Mark Ojunta, var 36 år og kom fra det sydlige Nigeria. Han tjente blandt folk fra Kotoko-stammen i Borno og var udsendt af missionen Calvary Ministries (CAPRO). Han blev skudt den 27. august i Maiduguri.

I en pressemeddelelse sagde CAPRO’s internationale leder Amos Aderonmu, at Ojunta døde “som martyr på sin missionsmark blandt kotokoerne.” CAPRO havde fundet ud af, at alle deres medarbejdere blandt shuwa-arabere, kotokoer og kanurier var på Boko Harams dødsliste. Derfor havde CAPRO ifølge Aderonmu evakueret dem fra området. Ojunta var vendt tilbage for at undervise, efter at hans familie var blevet evakueret. I sin pressemeddelelse fortalte Aderonmu, at Ojunta, fire dage inden han døde, havde modtaget en invitation til at forlade sit arbejde blandt kotokoerne med henblik på en stilling i CAPRO’s internationale kontor i London. Han havde afslået.

Ojunta efterlader sig sin kone, Ema, og to børn, den 3-årige Kambe og den 9 måneder gamle Akira, foruden sine forældre og søstre. Drabet kom mindre end tre måneder efter mordet den 7. juni på præsten David Usman på 45 år fra Church of Christ in Nigeria og kirkens sekretær, Hamman Andrew, der blev skudt af medlemmer af Boko Haram i Maiduguri.